onsdag den 4. januar 2017

Belgien og babyer - do or dont?

Når man tænker på Belgien, ledes tankerne hurtigt hen på øl, EU, Tintin og chokolade. Men er der egentlig andet at opleve i Belgien?

Det havde jeg aldrig rigtig overvejet, før en sød familie kontaktede os og spurgte, om vi ville bytte bolig med dem. Det var en søndag aften, mandag aften havde vi købt flybiletter, og et par uger efter tog vi til Belgien på barselsrejse.

Familien, som vi byttede med boede i Eeklo, en by i Flandern i det nordvestlige Belgien. Vi havde aldrig hørt om den før, og det har du sikkert heller ikke. Og ærlig talt, det gør heller ikke noget, for byen i sig selv, er der ikke noget ved. En kedelig by med ca. 20.000 indbyggere og uden de store oplevelser. Men det Eeklo kunne var at være en rigtig god base for at opleve flere af de middelalderbyer, som ligger i den nord og vestlige del af Belgien. Så det gjorde vi.

Det hus, vi boede i.
Helt nybygget, energirigtigt og med store vinduer og masser af lys...


... og en rigtig fin udsigt udover markerne.

Belgien er et dejligt nemt land at rejse i, og da vi også havde byttet bil med den belgiske familie, var det nemt at komme rundt. En dejlig stor stationcar, hvor der var plads til barnevogn, pusletaske, autostol og madpakker med grød og mos.

Vi kunne have barnevognen med ind alle steder, i butikker, restauranter osv. og det var nemt at finde babymos, bleer og andre livsnødvendige ting, når man har en baby med på rejsen. 

Vi var afsted i starten af november, og vi var utrolig heldige med vejret. Det var solrigt og lunt og nogle grader varmere end herhjemme. Så selvom man måske ikke tænker på Belgien som oplagt efterårsdestination, så kan man være heldig. 

I den kommende tid kommer der indlæg om de forskellige byer og lidt anbefalinger til hver af dem. 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...