tirsdag den 12. marts 2013

Overnatning i ryokans i Kyoto, Japan

Når man rejser i Japan, vil jeg anbefale at prøve at bo på et ryokan. Om ikke andet et par nætter...

Et ryokan er en traditionelt japansk form for pension med små værelser, som ofte har tatamimåtter på gulvet og tynde skydedøre. Bygningerne er ofte gamle og meget flotte, men de tynde vægge betyder også, at der kan være lydt og også lidt koldt, hvis man rejser om vinteren. Der var dog varmeapparater på de ryokans, hvor vi overnattede, så det var ikke noget problem.

Det er svært at finde betalelige ryokans i Tokyo og Osaka, men i Kyoto er der mange af dem. Så Kyoto er et godt sted, hvis man vil overnatte på traditionel vis.
Vi boede på to forskellige Ryokans i Kyoto, som godt kan anbefales.

Hostel Mundo
Hostel Mundo, som lå i et hyggeligt kvarter (Kamigyo) i Kyoto. På trods af det internationale navn, var det meget autentisk - en super flot bygning og meget stemningsfuld at være i.
 
Vi fik et godt værelse, som for japansk standard var temmelig stort. I ryokans sover man på en madres på gulvet - og på værelser var der ellers et lille bord og et indbygget skab.
Hostel Mundo - vores værelse var på førstesal bag "rullegardinerne"

Da vi overnattede på Hostel Mundo, var det en kvinde i 30'erne, som arbejdede der. Hun var meget hjælpsom og talte godt engelsk. Vi fik lov til at opbevare vores tasker, fra vi havde tjekket ud, til vi skulle videre til Osaka.

Eneste minus ved Hostel Mundo var, at toiletter og bad lå under et tilbygget halvtag, og da vi boede der i december, var det lidt koldt at gå derud.

Hostel Haruya Aqua
Derudover overnattede vi på Hostel Haruya Aqua i Kyoto, som også var et autentisk ryokan i hundrede år gamle bygninger.
Også her havde vi et privat værelse med tatamimåtter - der hørte eget toilet til værelset.
Hostel Haruya Aqua - fælles rummene og sovesale lå på denne side af gaden.
Vi havde et værelse og badeværelse i en bygning lige overfor.

Ejeren, som havde overtaget de gamle bygninger og sat dem i stand, var utrolig servicemindet og hjælpsom og fortalte os om seværdigheder, transportmuligheder og den japanske kultur.
Vi fik også en kurv med sæbe, shampoo med mere, til hvis vi ville besøge en af de lokale badeanstalter med varme kilder, som lå i nærheden. Det nåede vi desværre ikke.

Der var et fint fællesrum på Haruya, hvor man kunne sidde og spise sin mad, og der var også gratis te og kaffe samt gratis wifi. Der var opstillet en computer til dem, der ikke havde medbragt deres egen.
Eneste minus ved Hostel Haruya Aqua var, at det var lidt koldt på værelset, til det blev varmet op med varmeblæseren.
 
 
Det kostede mellem 400-500 kr. pr. nat for 2 personer at overnatte på de to ovenstående ryokans i et privatværelse. Nogle ryokans har kun sovesale, mens andre har både privat værelser og sovesale. Prisen på sovesale er selvfølgelig en del lavere end for privat værelser.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...