søndag den 11. marts 2018

1 døgn i Oslo


Oslo har egentlig aldrig stået højt på min liste over ønskede rejsemål. Norges fjorde, bjerge og smukke natur ja. Men ikke specielt Oslo.

Sidste weekend tog jeg en impulsiv tur til Oslo for at møde en veninde. Nogle gange er det næsten bedst, når forventningerne ikke er lave, for så kan man ikke andet end at få en god oplevelse.Oslo viste sig at være en lille og hyggelig storby. Det var temmelig koldt, men på en mindre modbydelig måde end herhjemme. Mindre vind og mindre fugt i luften gjorde, at de minus 10grader i Oslo føltes bedre end de minus 2, som jeg forlod i København.
Med kun 1 døgn i Oslo, havde vi ikke de store ambitioner. Alligevel nåede vi alligevel lidt forskelligt.

Akershus Slot, som blev bygget af Christian IV, er et besøg værd. Der var gratis indgang og slottet tog sig flot ud i sneen. Der er også en fin udsigt over bugten. Museet om slottet er sikkert spændende, hvis man elsker at læse lange plancher, men derudover får man ikke meget foræret (udover gratis indgang og lidt varme i kroppen).

Karl Johans Gate er Oslos svar på Strøget og i gaden og kvarteret omkring findes masser af butikker og caféer. For enden af gaden ligger Kongefamiliens slot, men så langt kom vi ikke, før kulden fik os til at søge ind efter varm te.
I den anden ende af Karl Johans Gate ligger Østbanehallen.

Østbanehallen er en gammel - og smukt restaureret - stationsbygning, som i dag fungerer som madmarked med stande og restauranter. Hallen er ikke det mest intime sted at spise, men nogle af restauranterne ligger på 1 sal eller trukket lidt tilbage fra hallen, hvilket giver mere stemning og intimitet.
Vi spiste på Opland Burger og Steak, som lavede gode burgere for både kødspisere og vegetarer.

Derudover rullede vi rundt i gaderne, ved vandet og hvad vi ellers kunne nå på den korte tid.
Når jeg kommer tilbage en gang - og det gør jeg - vil jeg gerne opleve:
- Frognerparken med de mange skulpturer
- Nobel Peace Center
- Operahuset, som både ser ud til at være flot arkitektonisk og som skulle have en flot beliggenhed og udsigt
- en sejltur, hvor man kan se byen fra vandsiden og få en lille forsmag pp Norges flotte natur. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...