torsdag den 14. september 2017

Oplev skovens dyr i Lünebürger Heide dyrepark

I sommer var vi på ferie i Hanstedt syd for Hamborg. Typisk for dette års sommer, så havde vi masser af regn, og solen var sjældent fremme.

En god aktivitet, som passede godt til det lidt triste vejr, var et besøg i Wildpark Lünebürger Heide.
Parken består af et kæmpe område skov, hvor man kan opleve en masse af skovens dyr. Ulve, bjørne, grævlinge, elge, forskellige for dådyr, rensdyr og andre hjorte og mange andre dyr.

De fleste har store indhegninger, som giver dem plads til at løbe rundt og også til at fjerne sig fra de besøgende, hvis de bliver trætte af turister.

At mange af dyrene så holder sig tæt på hegnene, fordi de besøgende køber foder i dertil opstillede automater er en anden snak.
Min datter elsker bjørne, så det var et stort hit,
at hun her kunne sidde ansigt til ansigt med en stor brun bjørn
(heldigvis med et tykt glasvindue i mellem dem)

Man kan vælge forskellige ruter i skoven og den længste, som vi tog, tager et par timer at gå rundt.


Flere steder undervejs kan man klappe de næsten tamme dådyr og geder. De holder sig ikke tilbage og er meget nysgerrige efter, hvem der kommer forbi.

Nysgerrige beboere som følger parkens gæster rundt


Det var en god oplevelse at opleve dyrene på denne måde med mere albuerum, mere naturlige omgivelser og med bedre forhold end i mange zoologiske haver.


 
Mange steder undervejs på ruten var der kaffe- og isboder, og et par steder kunne man også købe mad. Desværre mest i kategorien grill-mad med "Wurst mit pommes", selvom det nu også kan være ok ind i mellem.

Der var også mange større og mindre legepladser undervejs på ruten, så børnene kunne holde legepauser undervejs, hvis de trængte til at brænde krudt af. Ret genialt! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...