tirsdag den 12. september 2017

Barselsrejse med baby

Da vi havde barsel, besluttede vi at holde en måned af barslen sammen, så vi kunne være sammen i vore lille trekløver af en familie. Vi havde rigtig mange ideer til, hvordan tiden skulle bruges - mange flere end vi overhoved kunne nå på en måned.

Tidligere har vi jo elsket at rejse langt væk og rejse længe. Alt kan jo lade sig gøre - også når man har barn - det handler bare om, om man har lyst. Og det viser sig, at det man før havde lyst til før baby, ikke nødvendigvis er det samme som efter ;-)

Så da vi gik i gang med at tale om det, var der faktisk en del nye ting at tage højde for:

  • Rejsetiden Hvor længe ville vores datter mon synes, det var sjovt at flyve og hvor længe ville vi kunne udholde at gå og vugge hende mellem sæderne, hvis hun nu ikke kunne sove. Selvfølgelig kan man flyve langt med baby, men orker man? Og hvordan fungerer babyer og jetlag?
  • Vejret Jeg elsker varme! Men for første gang virkede det ikke kun som en god ide med 30-40 graders varme. Omvendt tiltalte et regnfuldt eller koldt sted os heller ikke lige frem.   
  • Aktiviteter Hvad laver man egentlig når man rejser med en baby? Strand, museer, vandreture, shopping, cafebesøg? Hvad passer til babys temperament, og hvad fungerer for de nybagte forældre, når de har en baby med?
  • OvernatningHvordan er det smart at bo? Vi gik efter lejligheder, så vi havde min. et værelse eller en stue, hvor vi kunne være, når baby sov. Og et sted med køleskab og køkken, så madlavningsprojektet var lettere (vi var af sted, mens hun var i den besværlige mos- og grødfase)
  • Graden af komfortVi har tidligere rejst meget og temmelig budgetvenligt. Ikke de mest skrabede udgaver, men bestemt heller ikke luksuriøst. Nu var hygiejne og sikkerhed pludselig også en faktor, som vi skulle tage stilling til. Igen alt kan lade sig gøre - det er bare spørgsmålet, hvad man vil have det godt med.
  • Økonomi Hvor langt rækker pengene, når man er på barsel? Vi syntes ikke lige pengepungen var til en lang eksotisk rejse.


Overnatning med baby i kold Ryokan i Japan på en tatamimåtte på gulvet?
Ikke hvis det også skal være ferie for de voksne.
Men i livet før baby var det fedt - læs mere her)


Efter alle overvejelserne endte vi med at bytte hjem og bil via home Exchange med en familie i Belgien og tage en fantastisk rejse til Sevilla.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...