mandag den 17. juli 2017

Hvis du også drømmer om rismarker...

Hvis der er noget, jeg elsker, så er det rismarker. De er så smukke, både når solen skinner, og når det har regnet. De ligger ofte på bjergtagende skråninger eller omringet af anden flot natur.Der er så mange mennesker, der lever af at dyrke ris i Asien. Mange steder kan man få en god oplevelse af bønderne på i landdistrikterne, som de lever og arbejder i dag - og som de levede og arbejdede for mange år siden. For mange steder dyrkes risene på samme primitive og håndholdte måde, som de har været dyrket i århundreder.
Det er så fascinerende at opleve bonden med sin okse, der pløjer fuger i jorden. Bondekonen, der sætter planter risen i den oversvømmede jord. De sindrige vandingsanlæg, som skal sørger for at markerne ikke tørrer ud, og selvfølgelig også hvordan bonden og familie høster risen. Mange steder kan der høstes 3-4 gange om året på grund af det varme vejr og risenes evne til hurtigt at vokse.

Et af de smukkeste steder, jeg har set rismarker var i Yuanyang i Kina.

Vi var i Yuanyang i juli, og på den tid af året er rismarkerne intenst lysegrønne. Der var et helt fantastisk syn ud over dalen med de mange terasser med de rismarker. Mange kan godt lidt at komme, når der er høstet, fordi man så kan se markerne være overhældt med vand, hvilket også skulle være helt fantastisk smukt, men det passede ikke med vores ferietid.

Vi brugte et par dage på at gåture i området ud fra et fint håndtegnet kort, som vi havde fået af ejeren af det lille hostel, vi boede på. Der er en del udsigtspunkter, hvor der er lavet platforme, man kan stå og se ud over dalen og de mange rismarker. Der var små landsbyer på hovedvejen, så det var let at finde små butikker, hvor vi kunne købe drikkevarer og mad på vejen.

Vi boede i en lille landsby, hvor der var et par hostels, hvoraf nogle enkelte solgte mad også. Det var også en oplevelse i sig selv at gå på opdagelse i landsbyen, hvor grisene lå i gaderne, børnene løb rundt sammen med høns og katte, og de ældre kvinder sad i lokale dragter og vævede og syede.
Når tågen skyller ind over markerne...


2 kommentarer:

 1. Waow! Sikke nogle flotte billeder! De flotteste rismarker jeg har set, var da jeg var i kina på mit sabbatår.
  https://alott.dk/Sabbatår

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - det er taknemmelige motiver! Jeg drømmerdmig ogsåotiobage tilnogle af Kinas mange rismarker... Eller bare Kina... Eller bare nogle rismarker 😉

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...