onsdag den 11. januar 2017

Brügge - malerisk, hyggelig og meget turistet

Lige siden jeg så filmen "In Bruges" har jeg haft lyst til at opleve Brügge. Jeg var ikke begejstret for selve filmen, og kan faktisk dårligt huske, hvad den handler om.
Men der var så mange smukke bygninger og baggrundsbilleder i den film, at jeg tænkte, at måtte tage til Brügge en dag.

Som jeg skrev om her, så fik vi muligheden for at homeexchange med en belgisk familie, og deres hus lå kun 45 minutter fra Brügge. Så på første feriedag i vores lille belgiske barselsferie kørte vi til Brügge. 

Det er meget tydeligt, at Brügge har været en rig by en gang. Der er utrolig mange imponerende bygningsværker, som man kan bruge timevis på at gå rundt og kigge på. Derfor er byen også en oplagt destination, når man har en baby, der sover bedst i sin barnevogn.

Byen var på grund af adgangen til havet, en af de vigtigste handelsbyer i Europa i 1200tallet. Der er smukke kirker, store pladser med flotte bygninger, brostensbelagte gader og masser af små charmerende byhuse. Det er også derfor at Brügge er blevet UNESCO verdens kulturarv. 


At Brügge er så pitoresk, gør selvfølgelig også at vi ikke var de eneste turister i byen. I centrum af byen er der turister over alt. Nogle steder går man nærmest i kø, når man skal krydse en lille charmerende bro eller over en mindre plads.

Men hvis man kan abstrahere fra det og har god tid bare at tage den med ro, så er Brügge en rigtig hyggelig by.


Vi brugte en dag i Brügge, ankom om formiddagen og tog hjem om aftenen. Det var fin tid til at tulle rundt i byen og se midtbyen. Men vi var heller ikke inde på hverken museer, kirker eller andre seværdigheder, og hvis man vil det, kan man sagtens bruge en dag eller to mere i byen.
At byen er en turistmagnet gør desværre, at det ikke var let at finde cafeer og restauranter, som ikke var meget turistede. Desværre gik vi om aftenen direkte i en turistfælde og fik en utrolig trist omgang lasagne på en café. Men da havde vi gået rundt et godt stykke tid og ledt efter et hyggeligt sted, at vi til sidst bare tog en af cafeerne tæt ved Grohe Markt i en sidegade fyldt med cafeer. Så det kunne vi næsten have sagt os selv, aldrig kunne blive en succes. Om formiddagen var vi dog heldige at finde en hyggelig cafe med god mad. Den hed Li O Lait og havde både god kaffe og god brunch til rimelige priser. Den hørte åbenbart til et hostel, og var et typisk sted for studerende. Men det var samtidig et sted, man sagtens kunne have barnevogn med ind uden at det virkede upassende.Vi valgte den lette løsning og parkerede i et parkeringshus midt i centrum. Med den lille og barnevognen gad vi ikke bøvle med at skulle fra periferien af byen ind til centrum, men der er sikkert penge at spare, hvis man bruger tiden og parkere lidt uden for centrum. Vi kom dog kun af med ca. 100 kr. for parkering i et parkeringshus tæt på alting, så det var det hele værd. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...