tirsdag den 21. juni 2016

Sanseindtryk på marked i Juifen

Når vi rejser, tager vi ofte på de lokale markeder, hvor man får et godt indblik i, hvilke skøre ting de lokale spiser. Da vi skulle til Taiwan, blev vi anbefalet at tage på markedet i Juifen. 
Jeg har besøgt mange markeder i mange forskellige dele af verden, Uganda, Kina, Italien, Guatemala, Indien og så videre. 
Men jeg har aldrig besøgt et marked med så mange sanseindtryk, som det i Juifen.

Farver, figurer og former og masser af andre indtryk til synssansen. 

Smukke pensler sirligt på række

Ikke så smukke specialiteter (blæver med blæksprutte)
anrettet sirligt på rækker

Konstant summen fra de mange ivrige shoppere på markedet blandede sig med lyden af boblende kogekar og af knitrende poser, hvor der blev fyldt taiwanesiske lækkerier.Taiwanesiske ildelugtende specialiteter,
som vi bestemt ikke turde prøve

Duften af eksotiske krydderier, kvalmende kogte substanser. Søde desserter, prutter og sved, duften af friske teblade. Nykogte supper og langtidssimrende retter. 

Masser af krydderier og lokale ingredienser


Jeg må dog indrømme, at vi tog det sikre valg, da det kom til smagssansen. Vi spiste nemlig på den lille cafe Babka i en af gaderne ved markedet (langt nok væk til at der ikke længere lugtede så meget). 
Her fik vi en virkelig god kaffe og nogle ganske gode pizzaer. På ingen måde taiwanesisk, vovet eller eventyrlystent - men lige hvad vi trængte til efter en dag på markedet i Juifen.  

Markedet ligger i "Old Street"/Jishan Street i Juifen. Gade er overdækket, så det er en aktivitet man sagtens kan lave, selvom det skulle regne. 
Vi tog regional toget fra Taiwan til Ruifang Station, og derfra tog vi en bus. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...