onsdag den 22. juni 2016

Minebyen Juifen - en oplagt getaway fra Taipei

En af de ting, jeg husker tydeligt fra Taiwan er byen Juifen. Byen ligger i den nordlige del af Taiwan, og vi tilbragte to dage i byen.

Juifen ligger på en bjergskråning med udsigt ud over dalen og havet. Virkelig smuk beliggenhed, som giver både smukke solnedgange og en smuk udsigt i løbet af dagen.Hvad kan man lave i Juifen?
Det er oplagt at bruge nogle timer på byens marked, hvor der sælges alle mulige lokale specialiteter, dimser og mystiske sager (se mit tidligere indlæg om markedet her).

Markedet i Juifen

Byen i sig selv er også spændende at gå på opdagelse i. Der er en masse små gyder og sidegader samt en masse trapper, som går ud fra hovedgaden. Sammen danner de næsten en hel labyrint, op af bjerget. Der er mange hyggelige huse med fine udsmykninger, som man kan beundre, når man tuller rundt i byen. 

Hvis man ikke har fået templer nok - det får man hurtigt, når man rejser i Asien - så er de selvfølgelig også templer i Juifen. Der skulle også være en smuk kirke et sted lige uden for byen, men det lykkedes os aldrig at finde den.Der er også både et dragemuseum og et kattemuseum i byen. Vi besøgte tilfældigvis sidstnævnte, og det virkede mest som en butik, der solgte ting med katte på. Plakater, tasker, bluser, punge, mobil covers, faktisk alt, hvad du overhoved kan forestille dig med katte på. Behøver jeg at sige, at vi gik hurtigt ud igen.

Hvis vejret og helbredet er til det, skulle der også være dejlige vandreture i området. Det afprøvede vi ikke, men jeg kan godt forestille mig, at det må være en bjergtagende oplevelse.

Hvor kan man spise i Jiufen?
Hvis du, som os, ikke har lyst til at spise dig mæt på markedet, er der masser af cafeer og restauranter i Juifen. Da der er mange turister, flest kinesiske og taiwanesiske, er mange af restauranterne med den gode udsigt hurtigt booket. Men fortsæt til det næste, vi var heldige at finde et sted efter et pr forsøg, hvor vi havde smuk udsigt over aftensolen i dalen.

Til frokost kan jeg anbefale cafeen Babka, hvor vi fik god kaffe og pizza. Et dejligt velkendt break fra den meget særlige taiwanesiske mad.

Overnatning i Juifen
Når det kommer til overnatning, er Juifen også virkelig nem. Der er mange små bed and breakfasts i byen, og vi fandt nemt et værelse ved at gå rundt til et par forskellige.

Transport 
Du kommer til Juifen ved at tage et tog til Ruifen og derfra tager du en bus, som holder lige ved hovedgaden i Juifen.

Hvis du skal til Taiwan, er lille hyggelige Juifen en tur værd. Men regn ikke med, at du er den eneste turist. Der er mange asiatiske besøgende, som har fundet ud af at byen med dens klassiske røde lamper, mange stejle trapper og den smukke udsigt er et godt sted at bruge et par dage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...