fredag den 1. april 2016

My Son - et vietnamesisk tempelområde, der kæmper mod tidens tand

Nogle af mine venner er nu nået til Vietnam på deres fantastiske jordomrejse. Det har fået mig til at tænke tilbage på den fantastiske ferie, som jeg havde i Vietnam for knap 6 år siden.

Vietnam har hverken Angkor Wat som Cambodia, et Bagan som Burma eller en lang imponerende mur som Kina. Men de har et fint område med hindutempler kaldet My Son. Stedet er ikke så godt bevaret, da både tiden, naturen og bomberne fra 2. verdenskrig har gjort sit for at ødelægge det fine område.
Der var en gang ca 70 templer til ære for hinduguden Shiva, men nu er der kun 20 tilbage. Selve templerne er derfor overhoved ikke at sammenligne med andre store seværdigheder i sydøstasen, men det er nu alligevel fascinerende at se, hvordan græs, træer og planter er ved at æde de resterende bygninger.  


Hvis du er i nærheden af Da Nang, som ligger midt i Vietnam, så er det klart et besøg værd.

Jeg vil dog anbefale at undgå middagsheden, hvor jeg selv var der. Det bliver smeltende hot i solen, næsten ikke til at holde ud! Til gengæld var der stort set ingen andre turister, der var dumme nok til at vælge middagsheden, så det kan jo selvfølgelig også ses som en fordel, at man har det hele for sig selv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...