fredag den 15. april 2016

Det hører jeg for tiden - anbefalinger til podcasts #1

Indtil for kort tid siden var jeg podcast nybegynder. Total podcast rookie.
Så fik jeg en masse gode anbefalinger til,hvad jeg skulle høre, og det fik mig i gang. Så nu med daglige gåture med barnevognen og øretelefoner plugget i mobilen, er jeg ved at tage revanche.

Efter mine første måneders lytten, er mine fem foreløbige yndlings podcastproducenter følgende:

  1. Serial - sæson 1 var min første podcast, og den fik mig virkelig fik mig fanget, både af historien og mediet. Måske er det snart tid til at kaste mig over sæson 2.
  2. Stuff you should know, som har lavet tusinder af podcasts om alle mulige emner. Jeg har nu hørt om blandt andet, hvordan Anonymous fungerer, hvorforman stirrer, om da nazister invaderede Florida og om den kinesiske mur.
    De to amerikanske værter har researchet vidt og bredt om et specifikt emne og opsummerer det hele på 35-50 minutter. Samtidig med at man lærer noget nyt, har de også en god kemi og en hyggelig og nogle gange sjov samtaler, som gør at jeg godt kan gå og smile for mig selv. Det eneste, der er irriterende er, at der er et par reklamer (som de selv læser op) i hvert program.
  3. Politiken i samarbejde med Third Ear, både Ringbindsattentatet, Dobbeltgænger og Historien om Lukas (syrienskrigeren) var spændende. Særligt sidstnævnte var også meget lærerig og tankevækkende
  4. Third Ear, fx Kvinden på isen, Farfars to liv. Små autentiske historier, som tager dig med til fx. Grønland i 1933 og til en familie i Gentofte.   
  5. BBC The Documentary - fx Women in love in Bangladesh, som var informativ og giver et indblik i en lille niche. Lidt som man kender BBCs tv-dokumentarer, nu bare uden billeder.   
Og listen over, hvad jeg gerne vil høre den kommende tid er mega-lang. Så jeg må hellere se at komme ud med barnevognen igen, så jeg kan høre det næste... 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...