tirsdag den 16. februar 2016

Kan man holde liv i et drivhus, når man ikke har grønne fingre?

Jeg fik det sødeste lille hvide drivhus til vindueskarmen i fødselsdagsgave af en god veninde. Jeg har nemlig tænkt mig at kaste mig ud i det, der på hipstersprog kaldes window farming eller urban gardening.

Hvis der er noget, jeg ikke har, så er det grønne fingre! Jeg er generelt bedst til buketter eller til blomster, som signalerer tydeligt, at de trænger til vand. Det kan de fx. gøre ved at lægge lægge sig ned over kanten på urtepotten. Det der med blomster, der signalerer tørst med små diskrete signaler, det dur ikke for mig. Det skal samtidig være nogle blomster som er til at redde, når de så endelig får vand - ikke noget med så allerede at have givet op, bare fordi de er lidt udtørrede. Hvis en plante skal være helt perfekt, så skal den også kunne tåle at få lidt rigeligt vand, når jeg så endelig opdager den og overvander den på grund af dårlig samvittighed.

Så ja, window farming virker måske ikke som det oplagte projekt for mig (jeg tror ikke man ville definere det som "nærmeste udviklingszone" for mig, hvis man var pædagog).

Men jeg synes ideen om et drivhus i køkkenvinduet er rigtig fin. Det ser både hyggeligt ud og det virker tiltalende altid at have lidt friske krydderurter, en duft af tomatplanter eller nogle andre fine gevækster et kigge hen på.


Derfor har jeg kastet mig ud i det mest overskuelige projekt, jeg kunne komme i tanke om: Krydderurter.
Og for at det ikke skal være alt for svært, så står de tilmed i nogle selvvandingskrukker, så jeg ikke behøver at vande dem så tit.
(Nogle vil så måske tænke, at drivhuset er unødvendigt, men det er der ingen grund til at overveje for nøje - det ser nemlig stadig ret sødt ud).

Nu er jeg så spændt på, hvor længe jeg kan holde liv i min lille urban garden. Hvis det går godt, så kan jeg jo som næste projekt kaste mig ud i noget lidt mere avanceret, som fx. at dyrke tomatplanter, eller så noget, der skal spire fra bunden, så man kan se det vokse ud af ingenting. Det kunne også være hyggeligt at dyrke noget, som jeg kan plantes ud til sommer. i nogle store krukker. Men træerne vokser jo ikke ind i himlen, når man ikke har grønne fingre, så lad os nu lige se, hvordan det kommer til at gå først ;-)
Har du ideer til, hvad jeg skal dyrke i vindueskarmen? 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...