søndag den 14. februar 2016

Gode spisesteder i Firenze

Der er uendelig mange restauranter og cafeer i Firenze - og standarden er ret høj generelt. Hvis man blot drejer væk fra de mest turistede veje, kan man hurtigt finde mere autentiske og lokale spisesteder.

Jeg har samlet en oversigt over de bedste steder, vi afprøvede i Firenze i sommer.

Firenzes bedste ravioli
Den første dag i Firenze skulle vi bare finde noget nemt frokost og derfor skråede vi over pladsen (Piazza San Lorenzo), hvor hotellet lå. Der lå en beskeden restaurant ved navn Trattoria Toscana Gozzi Sergio. Vi var lidt bange for, at det måske var en turistfælde, når den lå på sådan en central plads, men sulten vandt over bekymringerne. Og det var vi rigtig glade for.

På dette trattoria fik de bedste ravioli på hele turen. Det skal siges, at jeg ellers ikke er den store pasta-elsker, men hold op de var lækre. Det var enkle råvarer, frisk revet parmasan, og det smagte vidunderligt. Jeg tror, vi gav cirka 75 kr. person for mad og vand.

Billedet er lånt fra tripadvisor

Traditionelle italienske kager
En eftermiddag besøgte vi Caffellatte, som ligger på Via degli Alfani 39. Cafeen har en diskret facade og den er nem at gå forbi. Den er ejet at en ældre kvinde og hendes søn, og virker meget gammel og autentisk. De taler knapt engelsk, men man kan sagtens bestille med fagter og smil. Vi prøvede en rigtig god traditionel italiensk kage med svesker og fik derudover (en lidt mælket) kaffe.
Caffellattes anonyme facade

Firenzes bedste sandwich
Man kan ikke tage til Italien uden at spise panini mindst en gang. Vi fandt denne lille sandwichbar, hvor man kunne få de lækreste sandwich - enten to go eller som kunne spises ved et lille cafebord i skyggen i porten.

L'antico Noe ligger i porten på Volta di San Pierro 6R, og er klart et besøg værd.

Der var mange varianter at vælge mellem, og selvom der var håndskrevne menukort var det lidt svært at overskue. Jeg må indrømme, at jeg ikke kan huske, hvad vi bestilte, men jeg husker, at begge sandwich var rigtig gode - og man havde fornemmelsen af, at det havde været godt, lige gyldig hvad man havde valgt.

En lækker spaghetti med kødsovs
En eftermiddag gik vi op til Michelangelo pladsen og så den smukke udsigt over byen og nød at se aftensolens gyldne stråler ud over floden og de romantiske broer. På vej tilbage til centrum blev vi sultne og stoppede ved en restaurant, som på grund af dens placering var ganske turistet, men som samtidig var ret hyggelig. Vi sad ude og spiste på en lille plads og jeg fik den bedste spaghetti kødsovs på turen. Jeg mindes at retten hed noget med tagliatelle a la ragou (eller noget i den dur) - det præcise navn kan jeg ikke huske.
Restauranten derimod hed Osteria San Niccolo, og den ligger på Via San Niccolo.
Billedet er lån fra restaurantens hjemmesideMums, jeg bliver da helt sulten af at skrive dette indlæg. Jeg håber også at du, der snart skal rejse til Firenze, har fået appetit på at prøve nogle af ovenstående spisesteder.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...