fredag den 22. januar 2016

Sådan ombetrækker du kasser fra ikea - DIY / Ikea hacks

Jeg har lært et nyt begreb, som hedder Ikea hacking, som betyder at man opdaterer, modificerer eller ændrer ting fra Ikea.

Vi har en Expedit reol fra Ikea, som skal stå på børneværelset, og vi ville have nogle kasser i reolen til legetøj. Vi købte 4 Dröna kasser fra Ikea, fordi de er billige og passer som fod i hose til Expedit reolens rum. Men interessante er de ikke lige frem. Derfor har jeg ombetrukket dem, og her kan du se en lille DIY, hvis du selv er blevet inspireret til at gøre det samme:

Det skal du bruge:
Saks
Lim (jeg brugte universallim)
Nål og tråd - og gerne en symaskine
Stof
Dröna kasse

Sådan gør du:
Hylsteret laves af to stykker stof, som sys sammen, så de danner et form for rør/tube, som derefter limes og sys fast.

1) Start med at klippe to stykker stoffet, som passer til størrelsen på kassen(vær opmærksom på, at hvis du vil lave ombuk, som jeg har gjort, se punkt 7, så skal du huske, at de skal være noget højere end kassens højde).

Jeg startede med at klippe to stykker som, som var 50 cm i højden + søm. Jeg lod dem blot være samme bredde som stoffet var (ca. 1 meter), da jeg købte det, og ventede derfor med at klippe det til i bredden.

2) Sy de to stykker stof sammen i den ene ende, så det bliver et langt stykke stof, som nu kan nå hele vejen rundt om kassen.

3) Når de er syet sammen, så læg stoffet rundt om kassen, og mål, hvor de skal sys sammen for at passe til kassens omkreds. Jeg syede dem sammen med 69 cm, og det må gerne være lidt stramt at sætte om kassen, når de er syet sammen. Sy derefter stoffet sammen i den anden ende, så det danner en tube/et rør, som kan trækkes ned over kassen.

De to stykker stof syet sammen i begge ender,
så de danner et rør/tube.

Træk røret ned over kassen, mens den endnu ikke er slået ud.


5) Slå kassen ud og tilret stoffet, så det passer for neden af kassen. Der vil være alt for meget stof for oven, hvis du vil lave ombuk, lige som jeg har gjort.
Et styks opslået kasse, hvor stoffet passer med nederste kant

6) Lim den nederste kant af stoffet fast til kassen. Jeg brugte universal lim og glattede ud med en smørkniv, så det blev jævnt.
 
Man kunne sikkert også sy stoffet fast, men det var dejligt nemt med lim


7) Nu skal du ombukke kanterne for oven, så de lægger dobbelt og så dekan fungere som håndtag, så du kan trækker kasserne ud af reolen.
Først bukkes stoffet ned, så det passer med den øverste kant.


Dernæst bukkes stoffet op igen, så det kommer til at lægge dobbelt. husk at sømkanten i hjørnerne skal glattes ud, så de ligger pænt.
8) Når du er tilfreds med den ombukkede kant, syr du den øverste kant hele vejen rundt, så den holder, når du trækker i stoffet.


Og tadaaa... så er din kasse færdig og klar til at pynte i reolen eller hvor den nu skal stå.Ombukket fra punkt 7 kan bruges til at trække i kasserne,
når man skal have dem ud fra reolen. 

Og vupti, så er de kedelige Dröna kasser noget mere interessante at se på, og kan fint bruges til fx opbevaring af legetøj på børneværelset, at papirer på kontoret eller af diverse dimser i stuen.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...