søndag den 10. januar 2016

Hvor skal man overnatte i Rom?

Vi var i Rom mellem jul og nytår i 5 dage. Det er ikke det billigste tidspunkt at flyve derned på, men det var det tidspunkt, der passede med ferie.
At finde et hotel i Rom er både vildt nemt, fordi der er uendelig mange. Over 6800 har jeg læst et sted! Og vildt svært, netop fordi der er så mange.
Det vigtigste for os på denne rejse var at bo meget centralt og tæt på alle seværdighederne. Det er noget, vi generelt prioriterer højere og højere på storbyferier, fordi man kan ende med at bruge så meget tid på komme frem og tilbage på hotellet, hvis man bor uden for byen. Og i praksis ender det ofte med, at vi springer en pause over i løbet af dagen eller fx dropper at tage hjem og skifte om til pænere tøj om aftenen.

På denne rejse var en central lokation endnu vigtigere, da vi vidste, at jeg ville få brug for siesta i løbet af dagen på grund af graviditeten.

Mine anbefalinger til at finde et hotel i Rom er:

1) Start med at vælge, hvilket kvarter du gerne vil bo i
Vi valgte området omkring Campo di Fiori, tæt på alle seværdighederne og anbefalet af kolleger. Campo di Fiori ligger i det historiske del af Rom, og andre muligheder er også området omkring Piazza Navona og Pantheon.
Fordelen ved området omkring Campo di Fiori er, du så samtidig er tæt på Trastevere, hvor der er et utal af gode restauranter!

Hvis du gerne vil bo uden for det historiske centrum, men alligevel centralt, så er Trastevere et godt bud. Det minder mig lidt om Vesterbro, det virker som en hip studenter bydel med masser af cafeer, barer, restauranter og små hyggeligt gader.

2) Find det prisleje, du gerne vil betale

Rom er generelt en temmelig dyr by, når det kommer til overnatning. Vi fandt ud af, at det ikke kunne betale sig (i hvert fald ikke mellem jul og nytår) at overnatte på hostels prismæssigt. Forskellen på prisen var for lille i forhold til forskellen i kvalitet.

Vi gav 129 euro pr. nat (cirka 960 kr.), men så havde vi også opgraderet til et superior-værelse og havde morgenmad inkluderet.
Generelt kan man godt få et godt værelse på et trestjernet hotel til 800 kr. pr. nat inkl. morgenmad. Måske endda lavere uden for højsæsonen.

3) Brug en af de store sider til at få overblik over hotellerne
- i hvert fald hvis du ikke har fået noget anbefalet på forhånd.
Vi booker ofte gennem hotels.com, men tjekker også tripadvisor og andre sider, hvor man kan læse andre gæsters anmeldelser.

4) Bare book og kom af sted
Du kan bruge timevis på at researche på hoteller og overnatningsmuligheder i Rom. På et tidspunkt bliver du bare nødt til at tage en beslutning, og du kommer aldrig til at vide, om der lå noget bedre, billigere, mere luksuriøst eller hvad du nu går efter lige rundt om hjørnet. Så bare book og se at komme af sted - det skal nok blive en dejlig tur i så skøn en by som Rom.

Vi faldt for Hotel Smeralda på grund af
deres tagterrasse med denne skønne udsig.

Selvfølgelig fik vi ikke brugt den så meget , fordi vi var
af sted i december, men den var rigtig hyggelig
 
Fin fin udsigt over byens tage og de mange tagterrasser.

Jeg kan sagtens anbefale Hotel Smeralda, hvor vi boede. Det lå super godt, værelserne var pæne og rene (dog med en ret skarp duft af rengøringsmiddel med blomsterlugt), ny renoveret badeværelser, morgenmadsbuffeten var ganske god, personale var enormt servicemindet og hjælpsomt.

God tur!Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...