søndag den 10. maj 2015

På biblioteket i New York - også for dem, der ikke er læseheste!

Det kan hurtigt bliver dyrt at være på storbyferie, og særligt New York er en by, hvor pengene hurtigt får ben at gå på, fordi der er så mange lækre ting og fede oplevelser.

Så det kan være godt at krydre sin tur med en gratis oplevelse ind i mellem. Her må man sige, at New York Public Library er et rigtig flot sted - også selvom man ikke er den store læsehest.

En af de smukke læsesale


Det gamle bibliotek er en utrolig flot bygning med højt til loftet, smukke udsmykninger og en helt utrolig atmosfære.

Indgangshallen

Fredfyldte læsesale med koncentrerede brugere

Det fede ved biblioteket er, at det ikke som sådan er en seværdighed. Det bliver brugt af de lokale New Yorkere til at læse deres avis, låne computerne eller studere de mange bøger. Lige præcis lige som alle andre biblioteket. Der var derfor nærmest heller ingen andre turister, da vi var der, så vi kunne liste rundt for os selv og observere miljøet som fluer på væggen.

Og så er der selvfølgelig bøger så langt øjet rækker

I nogle af læsesalene må man ikke tage billeder, så dem kan jeg desværre ikke vise jer, men flere af salene har imponerende flotte malerier i loftet. Når man går rundt derinde, får man næste lyst til at flytte til New York og starte på et litteraturtungt studie, bare for at have en grund til at sidde på de fine læsesale og studere.

Så hvis ikke, det har skinnet nok igennem indlægget, så kan jeg ikke anbefale nok at slå et smut forbi New York Public Library - eneste undtagelse skulle måske være, hvis du har nogle meget larmende børn med som ikke kan være stille, for så er det nok ikke så sjovt (hverken for jer eller bibliotekets brugere).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...