mandag den 6. april 2015

Longmen cave - en overset oplevelse i Kina

Overset og overset... altså det er ikke, fordi man Longmen cave for sig selv. Men seværdigheden, som ligger nær byen Luoyang, er underligt nok ikke noget, som de vestlige backpackere prioriterer højt på deres rejse.

Vi så stort set ingen, da vi var ved grotterne, og heller ikke senere på vores rejse mødte vi andre vestlige turister, som havde prioriteret at tage til Luoyang. Det er egentlig synd, for det er ganske nemt at bruge en dag i byen, som ligger på vejen mellem Beijing og Xi'an. Og denne tur skal de fleste, fordi stort set alle vil se Terracotta krigerne.

Longmen cave er et område på cirka en kilometer, der ligger på begge sider af Yi floden. Når du først er kommet ind, er det bare at gå på opdagelse lang klipperne og nogle gange også op i klipperne af stejle trapper.

De mange huler, der alle en gang har indeholde Buddha statuer

Buddhaer i alle størrelser

Området er fyldt med grotter og nicher med udskårne Buddha figurer. Tusinde af figurer. Der skulle faktisk være 1400 grotter med 100.000 statuer! De første Buddhaer blev bygget omkring år 500, og derfor er nogle af dem også udviskede efter tiden og vejret. Men andre figurer stadig står stadig meget skarpt frem.

Vi brugte omkring 3 timers tid på at gå rundt og se i området, mens vi langsomt smeltede i de 50 graders varme og den bagende sol.

De største Buddhaer ses aller bedst fra den anden side af floden


Her ses de store statuer tættere på


Man tager bussen fra centrum af Luoyang til Longmen Cave, der er cirka 12 kilometer. Longmen Cave er endestationen, så det er nemt at gætte, hvor man skal af, selvom man ikke taler kinesisk. Fra busholdepladsen går man 10-15 minutter forbi en række turistshops med souvenirs og restauranter. Køb en masse vand med, for det er noget dyrere, når du først er kommet ind, og det er smeltende varmt, så du får brug for det, i hvert fald hvis du er der i juli.

Det kostede 120 Yen pr. person at komme ind, og det er godt givet ud, for det er virkelig et flot syn.

Long men cave ligger smukt på hver side af Yi floden

Selve byen Luoyang var vi ikke så begejstrede for, så her behøver man ikke bruge meget tid. Hvis man har travlt, kan man sagtens se Longmen cave om dagen og så tage videre til næste by (formentlig Xi'an eller Beijing) med toget om eftermiddagen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...