tirsdag den 7. april 2015

En sjov cykeltur på bymuren i Xi'an

En af de sjoveste - og mest positivt overraskende - ting, vi oplevede i Kina, var at køre rundt på tandemcykel på bymuren en varm eftermiddag.

Vi havde fået anbefalet at leje cykler på bymuren af nogle venner, der havde gjort det på deres bryllupsrejse. Jeg må indrømme, at jeg ikke helt forstod, hvordan man kunne cykle rundt på toppen af en mur 12 meter op i luften, men hvor er jeg glad for, at vi lyttede til deres råd.
Bymuren er ret velbevaret (de kinesere kunne altså noget med at bygge mure), og der er cirka 14 kilometer rundt. Derfor er det en rigtig god ide med cyklen, så det ikke ender med at blive et dagsprojekt. Samtidig får man også lidt luft og vind, når man cykler, hvor imod det kan blive ret varmt, når man stopper op og holder pause, hvis man ikke finder en skyggeplet.

Fra bymuren kan du se ud over byens tage, og fra hver langside af muren kan du se en ny del af byen. Nogle områder er meget moderne, andre er meget traditionelle. Og sjovt nok er der også mange blandinger, dvs. moderne kontorbygninger med traditionelle kinesiske tage og en byggestil, som vi hurtigt (og sikkert uvidende) fik døbt til feng shui.Det tager et par timer at køre turen, og de fleste steder er underlaget ok at køre på, nogle steder lidt ujævnt. Vi betalte omkring 100 kroner for at leje en tandemcykel et par timer, og det var en passende tid til at cykle rundt og holde mange foto- og vandpauser undervejs. Vi startede ved syd gaten, men der var også andre steder på muren, hvor man kunne leje cykler (måske ved alle portene, øst, vest, syd og nord?)Husk solcreme, for man kan blive godt stegt på sådan et par timer i eftermiddagssolen, hvis man ikke er smurt godt ind.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...