søndag den 29. marts 2015

Spisesteder i Gøteborg

Det er vist ingen hemmelighed her på bloggen, at jeg elsker fisk og skaldyr, og jeg ofte vælger det, når vi spiser ude i lande, der er kendt for deres friske fisk (Se indlæg om Stockholm her og om Grebbestad her.

Sjöbaren

I vinterferien var vi et par dage i Göteborg, og denne gang spiste vi en aften på Restauranten Sjöbaren Fisk og Skaldyr.

Restauranten ligger i det gamle kvarter Haga i Göteborg, som er kendt for sine gamle træhuse, hyggelige cafeer og brostensbelagte gader. (Se tidligere indlæg om Haga her). Om sommeren er det ret turistet, men sådan en almindelig fredag i februar, virkede det mest som om, det var lokale der kom.

Jeg fik en lækker fiskesuppe og min kæreste fik en fiske ret med mos. (Vi gav omkring 300 kr for de to retter). Begge dele var ret lækkert, og stedet havde masser af stemning og liv. Så hvis vi ikke havde været trætte, havde deres bar også været et hyggeligt sted at blive hængende, men efter køreturen var der ikke mere energi tilbage i os.

Cafeen i Röda Sten

Hvis man alligevel er i nærheden af Röda Sten og trænger til frokost, så er cafeen i Röda Sten en god mulighed. Vi var til at begynde med lidt skeptiske, da det ofte er kedelig mad man får sådanne steder. Men vi blev ikke spor skuffede jeg. Jeg fik en form for sild og min kæreste fik hakkebøf, dertil fik vi begge salat plus salatbar og kartofler - en stor portion inkl. gratis postevand og kaffe. Vi betalte cirka 80 Skr. per person, så det var virkelig rimelig pris. 

Stemningen er sådan lidt cafeteriaagtig, men tjenerne var søde og stedet var meget populært, både blandt museets gæster, men også blandt folk der arbejdede i nærheden. 


Cafeen i Röda Sten har, lige som resten af bygningen, et råt udtryk, men samtidig var den ganske stemningsfuld.


Du kan finde flere spisestedet i Göteborg i et tidligere indlæg her. Faktisk brugte jeg det selv, da vi skulle genfinde cafeen Da Matteo, hvor de laver verdens bedste ingefær-honning-te. Vi havde glemt, hvad stedet hed - og så var det jo godt at vide, at jeg selv havde lavet en anbefaling til det på bloggen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...