søndag den 15. februar 2015

Lad ikke hadet vinde

Jeg ville egentlig have postet et indlæg med min top 5 over hyggelige steder at overnatte på rejsen. Men det virker ikke passende på en dag om i dag.

Vi gik i seng i går med bevidstheden om, at København var blevet ramt af en terrorhandling på Østerbro - og vågnede op til at også Indre By og Nordvest var ramt.

2 døde og 5 sårede - det er slet ikke til at forstå. Det er ikke til at forstå, at nogen er så uenige med vores værdier, vores demokratiske spilleregler, vores medmenneskelighed og vores ytringsfrihed.

Jeg fandt dette billede på facebook og har tilladt mig at låne det,
selvom jeg ikke ved, hvem opretshaveren er. 

Man skal være skør for ikke at frygte terror! Bomber, skyderi og uskyldige, der bliver dræbt kan vække frygten i enhver. 

Men der én ting, jeg frygter næsten lige så meget. Det er, at denne grusomme handling fra en vanvittig mand kommer til at skabe mere had, mere polarisering i "dem" og "os", endnu mere intolerance og mistro mod folk, som vi ikke kender eller ikke er enige med. 

Ytringsfrihed er jo netop at kæmpe for, at andre har ret til at have deres mening, deres tro og deres livssyn - også selvom de er uenige med en selv. Det er det, vi skal stå på mål for og værne om. 

Der var en pige, der sagde dette efter Utøya


Hvis en mand kan skabe så meget had. 
Tænk så på, hvor meget kærlighed vi kan skabe sammen.
Det er nu vi skal stå sammen mod ekstremisme i alle dens afskygninger. 
Lad ikke hadet vinde!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...