fredag den 6. februar 2015

De 10 mest fantastiske bygningsværker

Når vi rejser, elsker vi at tage rundt og opleve bygningsværker fra forskellige tider. Der er så utrolig mange, og jeg har her forsøgt at lave min top 10 over de mest imponerende steder.

1) Bagan
Det mest imponerende bygningsværk, jeg har oplevet overhoved er uden tvivl Bagan i Myanmar. Vi brugte to dage på at opleve de smukke templer og stupaer fra hestevogn. Et must see i Asien!

http://opdagelsesrejser.blogspot.dk/2013/08/bagan-det-smukkeste-sted-i-verden.html

Læs mit indlæg om Bagan her

2) Petra
Et af verdens syv vidundere - og det er der god grund til. Ruinerne i Petra i Jordan er storslåede og hver gang jeg genser billederne, får jeg lyst til at tage tilbage og opleve det igen.

http://opdagelsesrejser.blogspot.dk/search/label/Petra

Læs mit indlæg om Petra her.

3) Tikal
Mayaernes gamle hovedstad i Guatemala vidner om, at mayaindianer var et dygtige håndværkere. Ruinerne kan dateres tilbage til 900 år før Kristus og de pyramide-lignende bygninger står endnu i en imponerende højde.


Læs mit indlæg om Tikal her.

4) Den kinesiske mur
Muren er ikke i sig selv smuk, det er jo "blot" en stor og massiv mur. Men den er alligevel storslået og vildt imponrende, fordi den bugter sig så lagt øjet rækker i begge retninger. Derudover er udsigten på en klar dag ud over bjergene utrolig smuk.

http://opdagelsesrejser.blogspot.dk/2014/08/den-fantastiske-kinesiske-mur-der-er-en.html

Læs mit indlæg om Den kinesiske Mur her.

5) Angkor Wat og de øvrige templer
Templet Angkor Wat er det mest kendte tempel i Cambodia, og måske det mest kendte i Asien. Det er dog ikke Angkor Wat, der er det mest imponerende. Ta Prohm, hvor træerne er ved at overtage templet, og
Bayon med de 52 udskårne ansigter endnu mere utrolige. Samlet set kan man ikke komme uden om, at Angkor Wat og de øvrige templer må være relativt højt på en top 10 liste over imponerende bygningsværker.

http://www.ibreathtakingphotos.com/2014/11/18/cambodia-ta-prohm-%E6%9F%AC%E5%9F%94%E5%AF%A8%E5%8D%83%E5%B9%B4%E6%A0%91-%E5%A1%94%E6%99%AE%E4%BC%A6%E5%AF%BA/
Billedet af Ta Prohm er lånt her

6) Fushimi Inari Templet
Der er mange templer i Japan, og templer i mange forskellige stilarter. Det som klart gjorde størst indtryk på mig var Fushimi Inari med de mange orange porte med inskriptioner. Det var et syn, man sjældent glemmer.
http://opdagelsesrejser.blogspot.dk/2013/01/fushimi-inari-shrine-i-kyoto-et-af.html

Læs mit indlæg om Fushimi Inari Templet her.

7) Kamasutra templerne i Khajuraho
Desværre havde vi ikke lang tid til at udforske de mange templer ved Khajuraho på grund af en misforståelse med vores guide. Men templerne er fyldt med detaljerede udskæringer af mennesker (og dyr) i forskellige kamasutra positioner. Både imponerende og lidt pervest, men stadig en flot oplevelse.
http://opdagelsesrejser.blogspot.dk/2012/11/kamasutra-i-khajuraho.html

Læs mit indlæg om Kamasutra templerne her.

8) Nikko
Man kan sagtens opleve Nikko på en dagstur fra Tokyo. Nikko er et område med templer og et mausoleum. Alle bygninger er pyntet med utrolig detaljerede udskæringer, og de er fyldt med detaljerede figurer og statuer, som man kan kigge længe på. Det er ikke alt sammen, der er kønt, men det er helt klart imponerende og overvældende.


9) Jerash
Uden for Amman i Jordan finder man Jerash, som er en tidligere romersk by. Ruinerne vidner om et storslået sted, som virkelig var interessant at opleve.
http://opdagelsesrejser.blogspot.dk/2014/01/jerash-en-romersk-by-i-jordan.html

Læs mit indlæg om Jerash her.

10) Copan
I Honduras har de også smukke mayaruiner. Copan ruinas er ikke så storslåede som Tikal, formentlig fordi der ikke er helt så meget bevaret. Men ruinerne giver stadig et godt indtryk af, hvordan mayaindianerne levede dengang for mange år siden.

Læs mit indlæg om Copan her.

Det var mit bud på de 10 mest imponerende bygningsværker, jeg har oplevet.

Hvilke bygningsværker synes du, burde være med på listen?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...