tirsdag den 13. januar 2015

Top 10 over lande, jeg drømmer om

Årets første top 10 er over lande, jeg drømmer om at besøge på et tidspunkt i mit liv.
Og heldigvis, når man drømmer, behøver man ikke at tage højde for, hvor dyrt det er at komme dertil, leve der, om man får jetlag, om landet er nemt at rejse i og om vejret et godt på den årstid

1) Peru
Jeg har fundet ud af, at jeg er ret vild med mayaruiner (som du kan se af mine indlæg her og her). Og en af de store inkaruiner, Machu Picchu, kan opleves i Perus bjerge. Derudover byder Peru på ørken, bjerge, vulkaner, søer og jungle. What's not to like?

 Billedet er lånt her

2) Borneo
Orangutanger, kæmpe skildpadder og næseaber. Det må da være et eksotisk eventyr at opleve Borneo. En rejse til Borneo er vel nærmest en bryllupsrejse værdig, hvis man nogen sinde skulle giftes.

3) New Zealand
Man behøver ikke at være kæmpe fan af Ringenes Herre for at få lyst til at se den fantasiske natur i New Zealand. Har også hørt at New Zealand er et land, der er nemt at rejse i (når man først er kommer derud), og så må det også være nemt, fordi det kulturelt ikke er så fjernt fra vores kultur.

4) Namibia
Den røde ørken i Namibia ser så smuk ud! Den må være vild at opleve. Og så er der jo, som i flere andre afrikanske lande, mulighed for at tage på safari og opleve the big five og andre spændende dyr. Og det vil jeg SÅ gerne igen.

5) Bolivia
Det må være fantastisk at opleve Saltørknen. Havde aldrig hørt om det, før min veninde og hendes kæreste tog af sted. Det ser så smukt ud - og ligner ikke noget andet, man ser. Og de der søer med flamingoer, vil jeg også vildt gerne se.
Billedet er lånt her

6) Madagaskar
National parker og dyreliv er noget af det, der trækker ved Madagaskar. Det kunne da fx være sjovt at opleve lemurer - vi har vel alle grinet af dem i tegnefilmen Madagaskar? Og hvad med at se Baobab træer. Derudover skulle kulturen på Madagaskar være en spændende blanding af Afrika og Asien.
Billedet er lånt her

7) Island
Ikke helt så fjernt fra Danmark, som mange af de andre lande på denne liste. Men jeg alligevel er Island med på toplisten over, hvor jeg kunne tænke mig at tage hen. Den smukke, smukke natur ser bjergtagende ud, og skal da opleves på et tidspunkt!

8) Indonesien
Jeg elsker Asien, og vil altid gerne tilbage. Har endnu ikke været i Indonesien, men jeg tror, det er den perfekte kombination af hvide sandstrande, en spændende kultur og flot natur.

9) Sydkorea
Jeg forestiller mig, at Sydkorea er en god blanding af traditionel kultur og moderne storbyer. Måske lidt lige som Japan, som jeg virkelig var vild med. Men formentlig mere uberørt og uspoleret af turister.

Billedet er lånt her

10) Nepal
Selvom jeg ikke er meget for højder, så gad jeg godt opleve Mount Everst - de billeder jeg har set ser fantastiske ud. Jeg synes også at Katmandu lyder levende og spændende og sikkert også totalt kaotisk, hvis den minder om mange andre asiatiske storbyer.

Hvor vil du gerne hen - og er der noget, jeg mangler på listen? 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...