tirsdag den 20. januar 2015

Tips til at ombetrække en sofa (DIY)

Jeg har netop ombetrukket min sofa igen (denne gang kun sædet), da vi ikke har besluttet os for, hvad den gamle fyr skal erstattes af, når vi på et tidspunkt kommer dertil.

Jeg har tidligere lavet en DIY til at ombetrække en sofa, for det er ikke første gang den bliver udsat for den behandling .


Jeg har her forsøgt at samle lidt flere tips til at ombetrække en sofa, hvis andre skulle have lyst til at gøre det samme.
 
  1. Når du klipser stoffet på, skal du huske at sætte klips i forskellig retning, så de holder imod, lige gyldig hvilken retning der kommer træk på stoffet. Sæt nogle klips vandret, nogle lodret og nogle diagonal, så holder det bedre. (Jeg bruger klips på 10 mm.)
  2. Start med at klipse stoffet fast i midten (fx midten af sædet, midten af ryggen, midten af armlænene), så du er sikker på, at du ikke kommer til at trække det skævt, når du skal klipse resten fast.
  3. Når du skal klipse et hjørne fast, gælder det om at være tålmodig og folde det, så præcist som muligt, så det overskydende stof ses mindst muligt, og så det ikke buler ud.


    Billedet er fra forsiden af sofaen, hvor jeg er ved at fæstne stoffet fra sædet.
  4. Overvej om det er en fordel at sy hjørnerne. Hvis det er et hjørne, som der er træk på, fx i ryggen, som man læner sig op af, så ville jeg vælge at sy det, så du sikrer dig, at stoffet bliver siddende. Men hvis det er et hjørne, så kan man ofte folde det så pænt, at man ikke behøver at sy.
  5. Indstil klipsemaskinen, så den ikke er for hård at trykke ned, men samtidig skyder klipsene dybt nok ind i sofaen. Jeg blev nødt til at stille den på max for at få nok tryk på, da klipsene ellers ikke tog fat, men pyh, det var hårdt.
  6. Husk at stramme stoffet så meget, du kan, før du klipser. Også selvom det fx betyder at sædet bliver trukket lidt fladt - det kommer til at give sig lidt efter kort tids brug.
Sådan så den ud efter sædet blev skiftet ud.
Her kan du se, hvordan sædet er stramt, fordi det netop er klipset,
mens ryggen flaner lidt efter 2 års brug.
 
Denne gang, hvor jeg kun ombetrak sædet, gik det virkelig hurtigt. Jeg brugte max to timer på at ombetrække sædet, men det er selvfølgelig også ofte den letteste del af en sofa.

God fornøjelse!
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...