mandag den 19. januar 2015

Hvad ville CSI ikke sige - eller et indlæg om en en god gammel sofa

Det efterhånden små to år siden, jeg ombetrak vores sofa sidst. Jeg var meget tilfreds med resultatet. (Det kan du læse om i dette indlæg). 

Siden har jeg dog lært, at lysegrå ikke er den mest egnede farve til sofaer - i hvert fald ikke hvis man som os bruger sin sofa. Med bruger mener jeg: tager fødderne op, spiser chokolade, drikker kaffe, nyder en tomatsuppe og krummer med alt fra knækbrød til småkager.

To års daglig brug sætter sine spor, og sædet på sofaen var efterhånden enormt snavset og plettet. Faktisk var den så snavset, at jeg tror CSI ville have konkluderet, at vi måtte have små uopdragne børn, hvis de skulle analysere sofaen med deres uv-lys.

Efter at have forsøgt at vaske sædet med skummet fra piskede sæbespåner (sådan som de kloge, siger man skal), kunne jeg konstatere, at sofaen nu også var skjoldet og havde store ringe efter, hvor vi havde skrubbet ekstra grundigt!

Vi besluttede derfor at købe en ny sofa, og gav os til at researche på nettet. Når man skal købe sofa, virker det som om mulighederne er:
  1. At købe en billig, grim sofa, som ikke kom i nærheden af den stil vores gamle sofa havde før pletterne
  2. At købe en brugt sofa, men vi er lidt uenige om, hvorvidt man kan leve med en sofa som nogle fremmede har brugt
  3. At købe en lækker sofa til over 10.000 kr., og begynde at overveje, hvad man så skal undvære af andre ting (ferier for eksempel).
Da ingen af de ovenstående muligheder lige umiddelbart virkede gangbare, så fandt vi ud af, at vi da kunne vende tilbage til den løsning, vi valgte sidst, vi overvejede at købe ny sofa. Nemlig at ombetrække den.

Så det har jeg gjort i dag, hvor jeg har afspadseret! Jeg valgte dog kun at ombetrække sædet, da siderne sådan set var okay stadig væk, så nu kan den klare en periode mere, mens vi finder ud af, om det er mulighed 1, 2 eller 3, der tiltaler os mest.

I morgen får du nogle tips til ombetrække en sofa, hvis du har lyst til at give din sofa nyt liv...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...