onsdag den 7. januar 2015

Drømmer mig ud til mayaruinerne...

Jeg havde drømt lidt om, at vi kunne tage til Machu Picchu her i juleferien. Men da billetterne til Peru var for dyre, tiden for knap, og der var en masse, vi gerne ville nå herhjemme, besluttede vi os for at blive hjemme. Det blev også til en dejlig ferie herhjemme. Men derfor kan man jo godt drømme sig ud til mayaruiner - i hvert fald når man er mig :-)

For nogle år siden var vi så heldige at opleve Tikal, som er et stort område med mayaruiner i Guatemala, og Tikal gav smag på at opleve flere mayaruiner. Derfor drømmene om Machu Picchu.


Tikal var hovedstaden i datidens mayasamfund. De ligger midt i Guatemalas jungle, og da byen var på sit højdepunkt boede der op mod 100.000 mennesker. I dag kan man se en masse ruiner, som udgjorde templer, ofringspladser, torve, veje, gårde og andre bygninger. Nogle af templerne er op til 44 meter høje, ganske imponerende og minder lidt om pyramider.

Vi tog en dagstur fra den nærliggende by Flores, hvor vi boede. Vi havde booket turen via et af de mange bureauer i Flores, og var på bedste turistmanér af sted med en kæmpe gruppe turister. Det gode ved dette var, at det hele var nemt, og at vi havde en god guide, som kunne fortælle historier og svare på spørgsmål om Tikal. Det gjorde stedet meget mere levende, at han kunne forklare, hvordan livet var i datidens Tikal, hvad de forskellige ruiner havde været og hvad deres funktion var. Han fortalte levende om mayaindianernes guider, der overtro og deres evner til at kunne læse stjernebilleder.
Derudover vidste han også en masse om træer, buske og dyr, som vi passerede på turen. Ulempen ved at være af sted med en stor grupper turister var selvfølgelig - som ved alle andre gruppeture - at vi ikke selv kunne bestemme tempoet og at man skal følges med en masse andre turister. Men det gjorde nu ikke så meget i dette tilfælde.

Vi var i Tikal i juli, hvor det var regntid i Guatemala. Det var utrolig varmt og fugtigt, og der var virkelig mange myg. Så det kan godt anbefales at købe noget giftigt myggespray (den myggespray med DEET er det eneste, der virker. Den er giftig, men til gengæld er den effektiv. en ætsede billedet på forsiden af en bog, da vi spildte det). Sørg for at spraye dig godt ind, for myggene i området kan have malaria, og selvom du tager malariapiller, er der jo aldrig garanti for, at de virker.

Det er også muligt at overnatte i nærheden af Tikal, hvis du gerne vil undgå turisterne eller opleve Tikal i solopgang eller solnedgang. Det er sikkert også et flot syn, men myggene taget i betragtning, var vi nu ret glade for ikke at overnatte i junglen.


Hvis du skal til Guatemala, så er der ingen tvivl om, at du skal smutte forbi Tikal. Det er klart en oplevelse værd, som giver smag efter flere mayaruiner! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...