tirsdag den 2. december 2014

Taipei set fra oven - Taipei 101

Da vi var i Taipei skulle vi selvfølgelig op i Taipei 101, som er det højeste tårn i Taiwan. Det er efterhånden blevet en tradition, at vi skal op og se ud over byen, når vi er i storbyer med moderne tårne.

I Japan var vi i Sky tree Tower og i New York var vi i selvfølgelie både i Empire State Building og Rockefeller og se ud over byen.

Det er egentlig lidt underligt at to mennesker med højdeskræk lige frem opsøger højderne, men når det er i moderne tårne med høj sikkerhed, så tør vi - for det meste - godt. For mig handler det dels om, hvor sikkert det føles og derudover om, hvor meget man kan se nedad. Hvis man kigger ud over horisonten og en smuk udsigt, så føles det ikke som om, man er så højt oppe, som hvis man kan se lige ned.

Den flotte udsigt med solen, der brød frem gennem skyerne


Der er masser af grøn natur meget tæt på TaipeiTaipei 101 har som navnet indikerer 101 etager over jorden og er 508 meter højt. Bygningen var en gang verdens højeste, men er nu overgået af Burj Khalifa i Dubai, som på grund sin antenne nu er højst.

Denne kæmpe store kugle stabiliserer tårnet, hvis det blæser
og fungerer som modvægt, så det ikke svajer så meget. 


Taipei 101 set nede fra

Det koster 500 Taiwanesiske Dollars at komme op i Taipei 101 (svarer lidt knap 100 kr), og det er super nemt at komme til tårnet med metroen.

Der ligger et shopping centre i samme bygning med dyre mærkevarer, men det sprang vi over. Derimod ligger der en masse restauranter, som så gode og hyggelige ud, og festlige barer i gaderne tæt på tårnet samt en masse butikker med is og dougnuts. Derudover nogle forskellige tøjbutikker og butikker med dimser og lir. Hvis vi havde haft mere tid og havde været sultne, så havde vi nok snuppet en bid mad her, for mange af restauranterne så gode ud - og dejligt vestlige efter en måned med ris, ris og ris.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...