mandag den 29. december 2014

En kejser med storhedsvanvid...

Det er jo ikke første gang i historien, man hører om, at magten kan stige en til hovedet. Men det er første gang jeg har hørt om en, der har lidt så meget af storhedsvanvid, som den kinesiske kejser, der mente, at det var passende at have et gravsted med omkring 8000 figurer af soldater i menneskestørrelse.Men det var nu alligevel hvad en af Kinas første kejsere Qin Shi Huang følte for. Da han overtog magten som 13årig, begyndte han allerede at planlægge sit gravsted. Han ville gerne have en magtfuld hær med i døden, så hvad var mere passende end at sætte en hel flok kunstnere til at hugge soldater ud til ham. Man mener, at det har taget omkring 700.000 arbejdere og håndværkere 38 år at lave mausoleummet.

Der er tre bygninger med figurer. 
Det er en god ide at se dem i omvendt rækkefølge, 
så man starter med nr 3, derefter 2 og så nr 1, da man så ser 
den største og mest imponerende hal til sidstMan regner med at der er omkring 8000 krigere, men de er slet ikke afdækket alle sammen. Figurerne er kendt som Terracotta-krigerne.

Det er et rigtig flot syn at se de mange krigere. De er forskellige alle sammen med helt forskellige ansigtstræk.  Man regner med at der er omkring 8000 krigere, men de er slet ikke afdækket alle sammen.

Det er et rigtig flot syn at se de mange krigere. De er forskellige alle sammen med helt forskellige ansigtstræk. Man kan forestille sig, hvordan kunstnerne har lavet figurerne, så de lignede folk, de kendte for at få dem realistiske. En af onkel Xing, en af fætter Wang, en af nabo Dingxiang...


Terracotta-krigerne var et storslået syn, og var en af de rigtig gode oplevelser på vores rejse i Kina, måske blandt top tre. Så det kan klart anbefales!

Man kan booke en tur gennem alle hoteller og hostels i Xian, og det er selvfølgelig nemt, men også lidt dyrt. Det er til gengæld meget nemt selv at tage bussen derud.

Fra busstationen i Xian finder du nemt busserne, som kører ud til Terracotta-krigerne. De er grønne og der er store billeder af seværdigheden på siden (og da vi var der, var der også en temmelig lang kø). Det koster ikke mange kroner at tage bussen, og det tager en times tid. Det første stop for bussen (uden for byen) er Qin Shi Huangs grav, hvor mange kinesere står af. Det skulle også være et fint sted, men vi valgte at springe det over og tage direkte ud til Terracotta-krigerne, for ikke at komme alt for sent derud. Terracottarkrigerne er det sidste stop, før bussen kører tilbage til Xian igen, så det giver sig selv, hvornår man skal af.
   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...