lørdag den 29. november 2014

Hval- og delfinsafari i Hualien, Taiwan

Jeg ved ikke hvorfor, men i går kom jeg til at tænke på delfiner. Mystisk!
Nå, men så kom jeg i tanke om, at jeg aldrig har fået lavet et eneste indlæg om vores fantastiske rejse til Taiwan i sommer. Det må jeg vist hellere få lavet om på. Så nu kommer det første indlæg - om delfiner!

Da vi var i Taiwan var vi nemlig på hval- og delfinsafari med håbet om at se nogle af disse imponerende dyr.

Vi blev hentet fra vores hostel i Hualien kl ca. 5 om morgenen og kørt ud til en havn, hvorfra turen startede. Vi sejlede langt væk fra kysten og spejdede spændt til alle sider. Helt opmærksomme for ikke at gå glip af noget.

I lang tid sejlede vi og så ikke andet end vand, bølger og en masse fine klipper.

Da vi havde sejlet nogle timer og stadig ikke havde set noget, begyndte vi at blive lidt skuffede. Vi vidste godt, at chancen for at se hvaler var minimal, men vi havde da håbet på lidt delfiner i det mindste. Vand og klipper er flot, men det har man jo set så tit, og det var jo ikke det, der var formålet med turen. 

Da vi sejlede lidt videre, kunne vi pludselig se en flok legesyge delfiner springe omkring i det fjerne. Båden sejlede tættere på, og flokken af delfiner sprang rundt om båden. Det var sjovt at se, og der 8-10 stykker i flokken. 


At se delfinerne springe omkring gav mig en barnlig begejstring. Man føler sig heldig og fascineret over at få et lille glimt af en sød og sjov dyreart, som man ikke oplever så tit i det fri.

Billederne viser desværre slet ikke hvor god en oplevelse, det var. Det var svært at nå at tage billeder på det helt rigtige tidspunkt, for man har ikke mange sekunder til at reagere, når de springer op over vandet, så jeg var glad for min autofunktion på kameraet - det ville da slet ikke have været til at nå at lege med dybdeskarphed og lysindfald. Det var svært nok at nå at fange dem i det korte øjeblik, hvor de var over vandet. Så vi kom hjem med cirka 100 billeder af vand, vand og vand, men heldigvis også nogle af delfiner på vej op af vand.Der var heldigvis fin styr på sikkerheden på båden og alle fik en redningsvest på. Det er altid meget betryggende, når der er redningsveste nok til alle, når man er på sejltur i udlandet.

Vi gav omkring 2-300 kroner pr. person for sejlturen inkl. afhentning og afsætning på vores hostel. Turen varede fra cirka 5 om morgenen til kl 10, hvor vi også trængte til at komme hjem igen til en lille formiddagslur. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...