tirsdag den 9. september 2014

Ikke længere helt så forbudt...

Den forbudte By... man starter næsten allerede på at se eventyret foran sig...
Man forestiller sig, hvordan kejseren af Kina boede og hvordan han regerede landet derfra. Man forestiller sig smukke bygninger, elegante kinesere med farverige kinesiske klædedragter og skrøbelige papirsparaplyer til at skygge for solen.
Den gang var det kun kejseren og hans familie, der måtte komme ind i Den forbudte By, de almindelige kinesere måtte pænt blive. Og det er selvfølgelig også derfra området har sit navn.

I dag er Den forbudte By en seværdighed og en turistmagnet, som alle velsagtens skal besøge, når de er I Beijing. Vi tog også til den forbudte by - og det var der også, hvad der føltes som millioner af andre, der gjorde. 

Den forbudte by er et større område med paladsbygninger og smukke haver. Desværre var der en del af bygningerne, der var lukkede på grund af ombygninger, så der var mange af museerne og de mange skatte, som vi ikke fik set. 

I dag ser man derfor stadig de smukke bygninger ude, man ser mange kinesere med farverigt tøj og mange af dem går stadig med paraplyer. De er dog ikke af papir, men bruges stadig til at skygge for solen.

Der er mange flotte farver og detaljer på bygningerne. Jeg var særligt vild med deres tage.

Der skulle være omkring 980 bygninger i den forbudte by med paladser, sale, haller, ceremonirum og meget andet. Det er kun en del af området, man kan komme ind i som turist. Jeg tror, der var ekstra mange bygninger, der var lukkede på grund af ombygning, da vi var der. Men man kan jo bare sige, at de fastholder ved at have dele af den, der var forbudt :-)

Det var smeltende varmt, da vi var der i juli - og der er ikke mange steder, hvor man kan søge skygge. Så solcreme og vand er et must. Man kan godt købe vand derinde, og der var en enkelt lille restaurant med nogle risretter og en souvenirbutik, som også solgte kagelignende brød. Det virkede som om, at kineserne havde madpakker med, og det ville nok også være en god idé til en anden gang.
Der er ingen tvivl, man skal selvfølgelig besøge den kinesiske by, når man er i Beijing. Den er flot, storslået og imponerende. Men hvis man er knap på tid og det handler om at vælge, så ville jeg klart prioritere et besøg på muren over Den forbudte By. 


En af de søde drager på The nine Dragon Screen. 


Vi forsøgte at tage en taxa hen til den forbudte by. Et lille godt tip er at huske at sige navnet på den indgang, hvor man kan komme ind i Den forbudte By. Det er nemlig sådan, at man går ind i den ene ende (syd) og ud i den anden ende. Og der er ret langt rundt om byen (knap 1 km fra nord til syd), når en flabet taxachauffør vælger at sætte en af ved udgangen, fordi han har lettere ved at samle andre kunder op der. 

Voldgraven og den store og lange mur, der omkranser Den forbudte By.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...