fredag den 29. august 2014

Hutongerne i Beijing - landsbystemning i storbyen

Vi startede vores Kinarejse i Beijing, og jeg var spændt på, om hvordan denne asiatiske hovedstad vile være. Ville den mon være den være overvældende som Bangkok eller larmende som Hanoi. Den kunne også være snavset som New Delhi eller bare småkedelig som Yangon? Eller måske moderne som Tokyo?

Beijing er sikkert rigtig mange af de ovenstående ting, men den del af byen, vi brugte mest tid i  - Hutongerne, var var hyggelig og nærmest lidt landsbyagtig.
Hutongerne er små sidegader med lave traditionelle huse og med en masse lokalt liv. Det er små huse samlet omkring hyggelige gårdhaver.
Gårdhaverne er ikke så nemme at komme til at se. Man kan få et kig ind af de mange døre og gange, men ofte ligger haverne skjult inde bagved. I nogle af de mere turistede hutonger har cafeer og restauranter indrettet sig i gårdhaverne, og så kan man selvfølgelig nemt komme ind.

Vi faldt tilfældigt over et lille museum om Shija Hutong. Det er gratis at komme ind, og det er et smukt restaureret eksempel på husene og gårdhaverne i hutongerne.I juli, hvor vi var i Beijing, er det rigtig varmt, så mange af de lokale søger ud af husene. Der er derfor et mylder af liv i Hutongerne. Børnene leger, mændene spiller majhong, kvinderne syr, familier drikker spiser og snakker.Hvis spørger om vej, og udtaler ordet "Hutong" med dansk accent, hvor trykket ligger på den sidste stavelse (tong), så forstår kineserne ikke en klap. Efter lidt tid lærte vi, at trykket skal lægges på Hu. HUtong. Faktisk skal hu-lyden udtales med et stød, så det lyder lidt som om, du får en mavepuster, når udtaler det. Og så forstår de lokale det, når du spørger om vej til fx. Tiao Hutong eller Baofang Hutong.


Vi boede i Hutongerne i kvarteret Dongcheng, her livet og stemningen ret autentisk. Men man kan også se hutongerne i kvarteret omkring Naluogo Xiang metro station, de er virkelig fine her, men der er også en million turister og de fleste af husene er lavet til små butikker for turisterne.

1 kommentar:

  1. Er længe siden jeg har haft tid til at læse din blog ordenligt, men hvor var det dejligt lige at blive revet tilbage til ferien i Kina :)
    Ser ud til i har haft en lækker tur

    /Jeanet

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...