søndag den 24. august 2014

Den fantastiske kinesiske mur - der er en grund til, den er en klassiker

Når man er i Kina, er det en seværdighed, som bare ikke må undgås. Det er selvfølgelig den kinesiske mur, som kan besøges fra Beijing. Det var en helt utrolig oplevelse. Vildt storslået og meget imponerende. Der er en grund til, at muren anses for at være et af de nye syv vidundere.

Et meget overvældende og smukt syn.

Det var en utrolig at se muren bugte sig, 
så langt øjet rakte i hver retning.

Det er ikke til at forstå, hvordan man kunne bygge noget
så imponerende i det 13. århundrede.
Og så midt i de ufremkommelige bjerge...

Der er mange forskellige steder, man kan besøge den kinesiske mur, og det kan godt anbefales at ofre nogle timers kørsel, så man kommer lidt væk fra Beijing, hvis man vil undgå nogle af turisterne.

Jeg vil tro, at alle hostels i Beijing tilbyder dagsture til muren, og de kan være forholdsvis billige. Vi så dem fra cirka 300 kr. per person. Men før du booker en af dem, er det en god idé at undersøge, hvor meget tid du reelt får på muren, og hvilken sektion de kører til. Mange af de ture, vi så, giver dig kun en times tid eller to på muren og så skal du bruge det meste af en eftermiddag på at besøge turistbutikker på vejen tilbage til Beijing. Og hvis turen går til Badaling, så tak nej, for der vrimler det med asiatiske turister - så mange at man nogen gange nærmest ikke kan se muren for folk.Vi valgte at betale lidt mere og leje en privatchauffør - og det var en god beslutning. Det kostede 1000 kr. for en bil, hvor der var plads til 4 personer. Det gode ved chaufføren var, at han kunne køre os til én indgang til muren og så hente os et andet sted.

Vi havde fået anbefalet at gå turen fra Jinshanling til Simatei, som skulle være et rigtig flot stykke uden for mange turister. Det ville være en tur på 10 kilometer. Men desværre kunne man kun gå noget af vejen. Da de to sektioner ligger i forskellige kommuner, har man besluttet at lukke det, så man ikke kan gå hele vejen.

Til gengæld har de så lavet en ny nedgang fra muren, så man kan gå fra Jinshanling til East exit. Det var det, vi gjorde og det var en virkelig flot tur på cirka 3 timer. Da vi nåede til nedgang East havde vi slet ikke fået nok af muren. Så vi gik lidt tilbage igen og bruge en times tid mere deroppe på blot at kigge ud på den flotte udsigt.

I mange af tårnene holder lokale sælgere, som sælger
kaffe, sodavand, vand og nogle gange T-shirts. 

Murens kvalitet svinger meget afhængig af, hvornår den er restaureret,
men den var alle steder til at gå på.
 

Hivs du er der om sommeren, er det en temmelig varm tur, da muren bugter sig op og ned. Så husk en masse vand og solcreme. Det er dog slet ikke så varmt som i Beijing, da der er en brise og friskere luft, fordi man er i bjergene.

Muren bugter sig op og ned og følger bjergene, 
så vi var ømme i lår og lægge dagen efter.

Det var også et godt sted at øve sig
på forskellige fototeknikker.

Ved Jishanling kan man tage en svævebane op til muren.
Det gjorde vi, da vi gerne ville spare kræfterne til muren og ikke bruge dem
alle på de første 40 minutters gåtur op til muren.


Hvis det ikke er fremgået at dette indlæg, så SKAL man bare besøge den kinesiske mur, når man er Kina eller i nærheden af Beijing. Det var vores turs højdepunkt, og hvis vi kommer til Kina igen, vil jeg gerne tilbage og se nogle af de andre sektioner af muren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...