tirsdag den 1. juli 2014

Once in a lifetime: En køber, der prutter prisen op?

Nogle gange bliver man overrasket - meget overrasket. Så overrasket, at man endda i første omgang bliver mistroisk og skeptisk. Men nogle gange skal man bare være glad og undres i sit stille sind.

Jeg er ved at tømme min gamle lejlighed, som er blevet solgt (yeah!). Der stod en del store møbler i, og jeg har været flittig bruger af Den blå Avis' app, hvor man super nemt kan oprette annoncer og sælge alt sit gamle bras. Den sidste uges tid er det lykkedes mig at sælge:
1) en gammel alt-for-blød seng, som jeg har arvet fra en veninde for cirka 6 år siden (100 kr.)
2) en reol, som jeg selv købte for 100 kr. på Den blå Avis (100 kr.)
3) En stigereol fra loftet, som jeg for cirka 14 år siden fik fra min mors kollega lige før den røg på lodsepladsen (100 kr.)
4) Et gammelt skab, som jeg overtog med lejligheden for 5år siden for 200 kr. (100 kr.)

En ting er pengene som ryger direkte ind i feriebudgettet, men det vigtigste er nu, at vi ikke skal slæbe de tunge møbler ned.

Men det bedste og mest utrolige salg, jeg gjorde, var nu salget af en gammel øreklapstol, som jeg selv har købt i regnvejr på et loppemarked i Emdrup for 50 kr. for mere end 10 år siden. Jeg havde ombetrukket den, og i en periode var det en rigtig god læse-lænestol. De sidste mange år har den dog boet på loftet og var blevet mere og mere træt at se til. Jeg må indrømme, at jeg var sikker på, at vi ville komme til at skulle slæbe det tunge monstrum ned til storskrald.

Billederne på annoncen, hvor man tydeligt kan se,
at stolen er slidt.

I går eftermiddags gav jeg det alligevel et forsøg og satte den til 50 kr. på Den blå Avis, men var klar til at forære den væk gratis, hvis nogen bare gad slæbe den ned. Efter en time ringede en mand, som gerne ville købe den med det samme. Han var meget ivrig og ville gerne give 500 kr. for den!?!
Først blev jeg i tvivl om, om jeg var kommet til at taste et nul for meget, da jeg oprettede annoncen. Men han insisterede og vidste godt, at den stod til en halvtredser. Så blev jeg mistroisk og spurgte ham, hvorfor han ville betale så meget, og derefter prøvede jeg at forberede ham på den gamle stols stand ved at sige, at han jo lige kunne se på det, når han kom.

Senere i går aftes, dukkede manden så op. Han var fuldstændig ligeglad med at stoffet flanede, og at kantbåndet hang. Han mærkede på stolen, satte sig i den og konkluderede hurtigt, at det netop var sådan én, han havde ledt efter. Så han holdt fast i gerne at ville betale 500 kr. for den. Jeg takkede selvfølgelig ja, og endte med at få 510 kr., fordi han ikke lige havde det præcise beløb. Så tog han på stolen og bar den nemt ned fra loftsrummet på 5. sal.

Det var godt nok en underlig oplevelse; jeg har da aldrig oplevet før, at en køber prutter prisen op! Men siden da har jeg fået flere sms'er med folk, der gerne ville købe stolen og en anden person tilbød også 500 kr. for den i en sms, så den må åbenbart være mere populær, end jeg troede.

Jeg er så tilfreds med min handel, men jeg bliver nu alligevel lidt nysgerrig. Gad vide, hvorfor han var så ivrig og hvorfor han flere gange spurgte, om jeg ville være tilfreds med 500 kr.? Min teori er, at manden måske var møbelpolstrer, at han havde en køber til præcis sådan en øreklapstol, og at han selv tjener en mindre formue på den, når den er ombetrukket. Men hvem ved?

Lige gyldig hvad, så er jeg sikker på, at vi begge følte, vi havde gjort en fantastisk handel!
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...