søndag den 22. juni 2014

Strukturfascist eller spontant og impulsiv?

En hel månedsferie står for døren, og vores valg for denne sommer faldt på Kina og Taiwan. Det bliver spændende at opleve to helt nye lande. Men hvor meget skal man planlægge, før man tager af sted og hvor meget skal der være plads til spontanitet?

Når vi rejser på lange ture, plejer vi at booke flybilletter og den første overnatning, når vi lander. Så slipper vi for at tage stilling til, hvor vi skal overnatte efter at have fløjet i mange timer.

Selvom jeg godt kan lide ideen om at være fuldstændig impulsiv og spontan, så plejer vi også at have en overordnet plan for, hvilke byer vi vil besøge, og vi har for det meste også en idé om, hvor længe vi vil være hvert sted. Med en overordnet plan er vi sikre på at nå det, vi vil på ferien.


Men samtidig kan jeg godt lide at "tage en del som det kommer", som det så kækt hedder. Det er rart at vide, hvad standarden er for overnatning, før man har booket det hele. Godt at vide, om det er nødvendigt med AC på grund af varmen eller om en blæse er fin. Dejligt at vide, hvilket tempo man selv har lyst til at lægge for dagen, og hvordan balancen mellem seværdigheder og slendreture skal være. Ofte møder man også andre rejsende, som inspirerer en til at lægge turen lidt om eller som fraråder en andre steder. Og så ville det jo være surt at have alt fastlagt til mindste detalje.

Hvor meget plejer du at planlægge, før du skal rejse?
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...