torsdag den 12. juni 2014

Fra skrot til slot - sådan får du taget gode salgsbilleder af din bolig

Jeg har siden 2008 haft en toværelses ejerlejlighed i København NV. I de sidste to år har der boet nogle lejere, men nu hvor markedet endelig er gået lidt op, besluttede jeg, at nu skulle lejligheden sættes til salg. (læs tidligere indlæg her)

På grund af lejerne havde jeg ikke mulighed for at ændre på indretningen, da lejligheden skulle fotograferes. Min eneste mulighed var at få dem til at rydde lidt op. Det var ikke fordi, billederne blev decideret dårlige, men jeg vidste bare, at de ikke gav den rette fornemmelse af lejligheden.

Som min ejendomsmægler sagde: "ja, det ligner jo lidt, at der bor en gammel dame på billederne". Så da lejerne flyttede ud, indvilgede han i at betale for nye billeder, hvis jeg stod for at shine lejligheden op.

Jeg kunne jo godt gætte, at jeg skulle sørge for, at der ikke var opvask, og at der var ryddet op. Men processen med at få taget billeder to gange, har lært mig lidt, som jeg tænkte at andre måske kunne få glæde af.

Mine anbefalinger til at få taget billeder til salg af lejlighed/hus

1) Overvej, om det kan betale sig at shine lejligheden op med lidt maling, de steder hvor det trænger mest.
Første skridt for mig var at male i soveværelset og den ene væg i stuen. Jeg var heldig at have en bøtte maling stående på loftet, så derfor kostede det mig ikke noget andet end tid. Det ændrede SÅ meget på helhedsindtrykket.

Før og efter bagvæggen blev malet i stuen.
Hvid uden vandmænd appellerer nok til flere købere.

2) Tag selv billeder og se, om møblerne står, så rummene virker store og brugbare
Jeg havde jo de billederne fra første photo shoot. Når jeg så billederne, fik jeg slet ikke fornemmelse af, at stuen og soveværelset var særligt store. Det irriterede mig selvfølgelig, for jeg ved at det er nogle gode rum med masser mulighed for at indrette. Derfor besluttede jeg at flytte møblerne rundt. En del af møblerne var de samme, da mine lejere havde boet i mine møbler. Men sengen i soveværelset blev vendt, og i stuen byttede jeg rundt på spisebord og sofa. Det er en god idé at lave mellemrum mellem møblerne, så der ser større ud.
 
Før og efter møblerne blev byttet om i stuen. Samme rum, virker bare bedre!


3) Ryd op og fjern alle overflødige ting
På de første billeder så der både meget rodet og meget tomt ud på en gang. Der var mange små møbler langs væggene, men samtidig var mange hylder ryddet i et forsøg på at gøre det enkelt. Desværre gav det bare en underlig tom stemning. Alle deres ting var jo heldigvis væk, da de nye billeder skulle tages, så jeg gik på jagt efter trendy indretningsting, som kunne give stemning og liv.
Red sengen og læg gerne et sengetæppe på med mindre dit sengetøj er pænt og roligt i farverne. Fjern vasketøj, og sørg for at håndklæder og viskestykker hænger pænt. Jeg fik også at vide, at tandbørster, opvaskebørste og toiletbørster skal gemmes væk (og hvis jeg havde haft børn, skulle deres legetøj være sat pænt til side).

Før og efter de mange små møbler blev fjernet. Samme rum - virker større
På efter-billedet virker der meget tomt, en plakat ville have gjort underværker,
men det så jeg først bagefter.

4) Tilføj evt. indretningsting, som kan give boligen stil og sammenhæng
Det kan måske godt betale sig at investere i enkelte ting, som kan give boligen lidt mere stil eller som kan få rummene til at hænge sammen. Du kan evt. sætte nogle ting i stand, fx. male et gammelt spejl eller rammer (læs indlæg her), lave dine egne tidsskriftsholdere (læs indlæg her) eller noget helt andet.

Det kan også være en plakat, et billede, nogle lysestager eller noget andet, som kan give rummene hygge og stemning. Derudover er det en god ide at købe friske blomster fx. til stuen og sørge for at skifte stearinlysene ud, så de ikke er brændt ned, når billederne skal tages. Krydderurter eller chilier i en skål, giver også liv til køkkenet og sammen med fx. olie- og eddikeflasker kan de give køkkenet mere liv.

Perspektivet er ikke det samme, 
det viser før og efter jeg satte nogle hyggelig ting ind i køkkenet

Dette billede har jeg selv taget i soveværelset. Det kom ikke med i fotografens billeder. 
Men opstillingen gav stemning og hygge i soveværelset ved fremvisningerne.


Virker det så?
Jeg havde en plan om at hænge noget på væggene i soveværelset og i stuen for at give mere liv, men da der kom et bud på lejligheden lige før billederne skulle tages, fik jeg ikke gjort det. Den potentielle køber var desværre ikke godkendt af banken, så derfor blev der ingen handel med dem. Så derfor var det godt, der blev taget nye billeder.

Om det var de nye billeder, tiden eller tilfældighed eller noget helt andet ved jeg ikke. Men da de nye billeder havde ligget kort tid på ejendomsmæglerens hjemmeside, begyndte der at komme flere fremvisninger af lejligheden. Det betød, at der nu er underskrevet en salgsaftale på lejligheden. Og hvis alt går vel og hverken købers advokat eller bank har indvendinger, så er handlen faldet helt på plads i løbet af denne uge :-)

Til slut får du lidt af mine egne stemningsbilleder for at vide, hvordan jeg forsøgte at skabe hygge og stil i lejligheden. Udfordringen for mig var, at på dette tidspunkt boede der ikke nogen i lejligheden, og der var kun nogle basismøbler, ingen indretningsting og hyggeskabende effekter. 

Stuen

Indretning i køkkenet

Hygge i soveværelset

Vindueskarm i soveværelset

Den anden side af køkkenet

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...