lørdag den 17. maj 2014

Så er jeg er blevet haveejer - med hjælp fra Tiny Gardens

Lad mig sige det med det samme. Jeg har ikke grønne fingre. Blomsterne her hjemme overlever ikke længe, med mindre de er utrolig hårdføre. Jeg er bedst til blomster, der tydeligt signalerer, at de mangler vand, men som stadig kan reddes, når de hænger ned af siden af urtepotteskjuleren. Eller buketter, som man ikke behøver at have dårlig samvittighed over at smide ud efter lidt tid.

Derfor var det måske ikke lige oplagt, at jeg skulle begynde at dyrke spirer i mit køkkenvindue. Men det er nu alligevel lige præcis, hvad jeg har kastet mig ud i.

Jeg har nemlig fået mulighed for teste to haver fra Tiny Gardens. Tiny Gardens er en socialøkonomisk virksomhed, som producerer økologiske haver i bæredygtige materialer, som man kan have i vinduet. De fylder ikke meget, så der er plads til et par haver i selv de mindste køkkener.

Sådan ser haven ud, før du går i gang

Her er indholdet til en have
- en vejledning, frø, en æske med en hampemåtte

Det er meget simpelt, og alle der har prøvet at dyrke karse på vat, da de gik på fritidshjem, kan finde ud af det. Men hvis man alligevel bliver i tvivl undervejs, er der en fin beskrivelse på Tiny Gardens hjemmeside :-)

Man lægger gør hampemåtten våd og lægger frøene ovenpå.

Efter to dage var radisespirerne i fuld gang 
- meget tilfredsstillende med hurtige resultater :-)

I haverne dyrker man spirer - og der findes mange forskellige varianter. Mange forskellige varianter, som jeg ikke havde hørt om tidligere. I mine haver dyrker jeg lige nu radisespirer og basilikumspirer. 

Efter 5 dage så radisespirerne sådan her ud

Jeg havde spirerne stående ved køkkenvinduet foran køkkenvasken. Det var nok grunden til at jeg huskede at vande dem (næsten) hver dag.

Radisespirerne vandt kapløbet,
men basilikumspirerne ser også flotte ud

Spirerne kan bruges som tilbehør og krydderi på alt mulig mad. 
I dag blev brugte jeg dem som pynt på en æggemad

Min erfaring med haverne er, at de er super nemme at dyrke. Og det er meget tilfredsstillende for et ikke-have menneske som mig, at man i løbet af meget få dage kan se, at der begynder at ske noget.

Eneste minus, jeg har fundet ind til videre er, at man skal huske at bruge spirerne i sin madlavning. Vi har mange aftener talt om, at nu skulle vi huske at putte spirer på risretten eller i salaten, men er endt med at glemme dem, fordi vi endnu ikke har vænnet os til at bruge dem. Men det kommer jo sikkert med tiden.


Hold øje med bloggen, for jeg lancerer snart en give away, hvor du kan vinde din egen luksuspakke med tre Tiny Gardens og en masse forskellige frø.


Dette indlæg er sponsoreret, da jeg har fået de to haver gratis af Tiny Gardens. Men mine holdninger og anmeldelse af produktet er helt min egne.

3 kommentarer:

 1. Det ser nemt og lækkert ud

  SvarSlet
 2. Ej, hvor er det bare en god idé! Jeg har et frimærke af en have, som jeg trods størrelsen, slet ikke kan holde. Det her ser nemt og overskueligt ud - præcis hvad jeg dur til! Glæder mig til at høre om din Give Away - selvom priserne på siden også virker til at være fair :-)
  / Lærke

  SvarSlet
 3. Hvor ser de æsker søde og nemme ud . Og hvis de spirer ovenikøbet smager godt. God ide

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...