søndag den 4. maj 2014

Pep dit spejl op (DIY)

Jeg har et spejl med en lidt kedeligt træramme. Der var som sådan ikke noget galt med spejlet, men rigtig smart har det aldrig været. Men da det stod hos min mormor, mens hun levede, har jeg altid godt kunne lidt det. Her i weekenden besluttede jeg mig for at peppe det lidt op.

Sådan så spejlet ud før 
med sin mellembrune træramme.


Projektet er blevet til en lille nem DIY. Det er næsten så nemt, at jeg overvejede, om jeg overhoved skulle lave en DIY. Men måske sidder der en, der ude, som ikke har spraymalet før, og som måske godt vil have det vist i steps. Og måske er der andre, der kan blive inspirerede til selv at shine lidt op, når de kommer i tanke om, hvor simpelt det er.

Du skal bruge
Spraymaling (jeg har købt en fra Silvan til cirka 90 kr.)
En plastikpose
Aviser
Bredt tape (evt. malertape, men andet kan også gøre det)

Sådan gør du
1) Start med at tape den opklippede plastikpose fast på spejlet, så der ikke er noget af spejlet, der er synligt.


2) Ryst din spraymaling grundigt og gå uden for. Malingen er ret giftig, så det er vigtigt at male i den friske luft, hvis du ikke vil have malerhjerne.

Jeg lagde rammen på nogle aviser, så den overskydende maling ikke kom ned på underlaget (som var et altangulv, der bestemt ikke skulle være kobberfarvet).


3) Lad spejlet tørre et par timer, og mal igen til malingen er jævn og til der ikke er noget af den tidligere farve, der slår igennem.

4) Så kan du godt beundre dit mesterværk!


Kobberfarven ses ikke så tydeligt på billederne, 
som i virkeligheden. 

Samme metode kan selvfølgelig også bruges på rammer, bakker og andet der, trænger til en omgang. (Faktisk har jeg lige fundet en hvid gammel ramme i kælderen, som også skal have en tur snarest muligt) 

Du får snart at vide, hvor det nymalede spejl skal hænge - men du må vente lidt endnu. Jeg har nemlig gang i et større projekt, som du kan følge med i de kommende opslag her på bloggen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...