fredag den 16. maj 2014

5 gode steder at spise billigt i Berlin

I påsken var jeg i Berlin med min kæreste, min svigermor og min kærestes fætter. Det var en super hyggelig tur, hvor vi fik oplevet en masse.

Jeg har i 2003 læst et semester i Berlin og derfor er et besøg i byen en hyggelig blanding af gode gamle gensyn og nye oplevelser. Dette gælder også på madområdet, hvor vi fik spist mange forskellige gode ting. Jeg har samlet mine anbefalinger til 5 gode steder, man kan spise billig, men god mad i Berlin.

1) Lækre naan-pizzaer fra Der Imbiss
I Prenzlauerberg er der fyldt med gode cafeer og restauranter. Et lille hyggeligt sted, hvor vi spiste frokost en dag, var Der Imbiss på Kastanien Alle 49.

Der Imbiss som har siddepladser ude og inde

Vi havde fået anbefale at prøvet stedets naan pizzaer, som var lige så gode som beskrevet. Vi smagte tre forskellige varianter - en med avocado, salat, pinjekerner og soltørrede tomater. En med laks, cremecheese og salat, og en med salat og forskellige grøntsager. De var alle sammen super lækre, og selvom det måske lyder lidt underligt og fedt med naan pizzaer, så var det, det egentlig ikke. Der var også en del andre retter på menuen, der så indbydende ud, når man så de andre gæsters tallerkener.

Jeg har ikke tidligere været på Der Imbiss, men det er helt sikkert et sted, jeg kommer tilbage, når jeg er i Berlin næste gang. 

Tag til stationen Eberswalder strasse og gå eller tag sporvognen derfra ned af Kastanien alle for at komme til Der Imbiss.

2) Lækker og billig sushi fra Akit Tatsu Sushi and More
Et sted jeg ALTID vender tilbage, når jeg er i Berlin er Aki Tatsu Sushi på Bergmann strasse 93 i Kreuzberg.

Der er altid happy hour, hvilket betyder halv pris på sushi. Jeg har været der mange forskellige gange, med folk i mange forskellige størrelser, heriblandt meget sultne granvoksne mænd. Lige gyldig hvem der har været med, har det aldrig lykkedes os, at spise for mere end 100 kr. per person - og det selvom vi blot har bestilt løs uden at skæve til prisen.

Noget af al den lækre sushi, vi fik. MUMS!

Når vejret er godt, kan man sidde ude
og nyde den lækre sushi

I påsken var vi også forbi to aftener. Ud over at Aki Tatsu Sushi er en god restaurant, så ligger den også i en af Berlins hyggeligste gader. Bergmann Strasse har en sydlandsk og eksotisk stemning og er fyldt med cafeer, barer og specialbutikker.

Tag til stationerne Gneissenauer Strasse eller Mehringdamm for at komme til Aki Tatsu Sushi.

3) Karrypølse fra Curry 36
En klassiker i Berlin er jo karrypølser. For dem, der ikke tidligere har smagt karrypølser, kan jeg fortælle, at det slet ikke er så underligt som det lyder. Kvaliteten af pølserne er langt bedre end de fleste danske pølser, og de har god smag og er dejligt sprøde.
Hos Curry 36 skæres de sprøde pølser i skiver og serveres på en pølsebakke med ketchup eller sennep til med en lille gaffel til at spise dem med.

Curry 36, som ligger på Mehringdamm 36, er en af de mest populære steder, man kan købe karrypølser i Berlin. Der er alt mange mennesker, men de er effektive til at ekspedere folk.  Det koster cirka et par euro for en karrypølse.

Billedet er lånt herfra

Hvis man trænger til en lille snack mellem måltiderne, og hvis man er i Kreuzberg, så er Curry 36 et godt bud.
Da jeg læste i Berlin var Mehringdamm "min station", for jeg boede på York Strasse lige i nærheden. Så derfor er jeg flere gange dagligt gået forbi Curry 36 - og det giver den selvfølgelig et par ekstra point på nostalgi-kontoen, men selv uden dem er den anbefalelsesværdig.

Tag til Mehringdamm station for at komme til Curry 36.


4) Hurtige pastaretter fra Pasta Deli
Pasta Deli er en kæde og er måske ikke det hyggeligste sted at spise. Det minder lidt om et cafeteria, men deres pastaretter har til gengæld friske og gode råvarer og kan købes til rimelige priser.

Det lå tæt på vores hotel, og vi endte rent tilfældigt på det. Stedet passer godt til en god frokost eller hurtig aftensmad, når man har gået rundt en hel dag og har lyst til noget nemt, enkelt og friskt.

Billedet er lån her

Man bestiller, hvad man gerne vil have i kassen - og derefter skal man vente ved den station, der tilbereder ens mad. Maden bliver tilberedt, mens man ser på det og man kan undervejs vælge mellem forskellige sovser, krydderier og tilbehør.

En typisk pastaret koster 57 euro - og der er rigeligt mad i en stor portion.
Pasta Deli ligger tæt på Französicher Strasse på Kronen Strasse 55-58 i Mitte.


5) Lækre boghvedepandekager fra Creperie La Madeleine i Postdam
Berlinerne ville nok ryste på hovedet, hvis de så, at jeg tog et madsted fra Potsdam med under en spiseguide til Berlin. Potsdam ligger cirka 30 minutter uden for Berlin med regionaltoget, men da det er en super god ide at tage en endagstur til Potsdam, når du alligevel er i Berlin, så kommer La Madeleine med på listen.

Billedet er lånt her

La Madelaine er et creperie, og de serverer lækre boghvedepandekager. De er sprøde og der er mange gode smagskombinationer. Jeg fik en med gedeost (dog lidt rigeligt gedeost), men man kunne også få alle mulige andre udgaver, som alle virkede ret fristende.

Vi sad ude og spiste i en sidegade til hovedgaden i Postdam, så det er nemt at slå ind forbi La Madeleine på vej ned til slottene i Potsdam, som er den store attraktion.

Tag til Potsdam banegård og gå derfra til La Madeleine, som ligger på Linden Strasse 9.


Der er en millon andre spisesteder i Berlin og mange af dem er rigtig gode. Men er her lidt at gå efter i den billige ende, som er testet for nyligt :-)

Guten Appetit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...