lørdag den 12. april 2014

New York set fra vandsiden

Det er altid fedt at opleve en by fra vandet. Selvom jeg har boet i København hele mit liv, elsker jeg stadig at tage på havnerundtfart i kanalerne. Man får set byen lidt udefra og lidt på afstand.

Sådan var det også, da vi tog en tur med Circle Line for at se New York fra vandsiden. Det var en af de bedste turistoplevelser, vi havde i New York. Og det er selvfølgelig utrolig turistet, men hvis det er en præmis, man kan acceptere, så er der ingen grund til at lade være med at tage en sejltur rundt om Manhatten.

Vi valgte en dejlig solskinsdag til vores sejltur. Og solen var den berømte prik over i'et, som gjorde turen rigtig skøn.


Vi tog det, der hed et semi-circle cruise, som startede fra 42 Street og som tog os syd om Manhatten og tilbage igen. På turen kom vi blandt andet forbi Frihedsgudinden og Ellis Island, under Brooklyn Bridge, og man kan se hele New Yorks skyline med blandt andet Wall Street, FN bygningen, Empire State Building, Chrystler Building og mange andre bygninger. Det var en god oplevelse, som virkelig gav os fornemmelsen af New York.
De første, der kommer om bord på båden, vælger først plads. Da bådene bliver fyldt godt op med turister, er det en god ide at være der i lidt god tid - firmaet skriver selv 45 minutter før. Vi var der dog ca. 15 minutter før, og det gik alligevel - men det var selvfølgelig også uden for sæsonen.

Turen tog omkring 2 timer. Det koster 35 dollars for en voksen billet, og 24 dollars for børn under 12 år. Men med et New York Citypass var en tur inkluderet (læs mit indlæg om Citypasset her).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...