søndag den 13. april 2014

High Line - en gåtur på jernbanen

Man går rigtig meget, når man er i New York. Det er en stor by, og før man får set sig om, har man gået en hel dag - om det så er mellem seværdighederne, butikkerne eller de gode spisesteder.

Hvis man trænger til at gå lidt mere, så er High Line et rigtig godt bud på en hyggelig og anderledes gåtur. High Line er nemlig en gammel hævet jernbane om i anden sals højde, som er blevet lavet til en offentlig park.

High Line løber fra West 30th Street til Gansevoort Street, undervejs kan man stå af og på mange forskellige steder. Hvis man tager hele turen er den knap 2,5 kilometer lang.

Det var en rigtig god gåtur af gå fra nord til syd i parken og se ud over byen. Man går langs kysten (dog lidt inde i landet), og man kan mange steder se ud over havet gennem bygningerne.
Der er en del skulpture og kunstinstallationer i parken

Mange steder kan man se ned på vejene og fornemme hverdagslivet i New York

Man kommer forbi mange typiske New Yorker huse på vejen. 
Jeg er helt vild med de klassiske brandtrapper.

Vi var der i februar, så der var begrænset liv i parken. De fleste af bænkene var tomme, men man kunne nemt forestille sig, hvilket liv der må være, når græsset er grøn og træerne er sprunget ud.
Om sommeren er der også forskellige cafeer og madsælgere i parken.

Parken ligger med bygninger på hver side


Jernbanen var i brug fra 1934-1980 og blev brugt til at transportere kød til meatpacking district, grøntsager og madvarer til fabrikkerne og butikkerne på West side samt til at transportere post. i 2009 åbnede den første del af High Line og 2011 åbnede den sidste del af parken.

High Line er åben fra 7-22, og det er gratis at gå tur i parken.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...