lørdag den 29. marts 2014

En mand der hedder Ove

Ove er en 59årig mand, som bare gerne vil dø. Han er regelrytter og sætter en ære i at regler bliver overholdt. Han går sin daglige inspektionsrunde rundt i kvarteret og sørger for at skrald, biler og cykler står som det skal. Han er holdt op med at leve, og vil egentlig gerne bare dø, men det lykkes ham bare ikke.

I bogen "En mand der hedder Ove" finder vi ud af, hvad der ligger bag Oves facade og lærer ham at kende lige så stille. Man kommer til at holde af Ove, selvom han er bitter og tvær, og egentlig ikke umiddelbart virker særlig sympatisk.


Bogen er humoristisk på en dejlig underspillet måde, og plottet er simpelt, men godt. Den er godt skrevet og er sprogligt lige til at gå til. Samtidig er den dog fyldt med sjove udtryk og spøjse situationer, som gjorde, at jeg ikke kunne lade være med at sidde med et lille smil på læberne igennem alle 358 sider.

Hvis du mangler noget at læse, så kan jeg varmt anbefale "En mand der hedder Ove". Underholdene og på sine egen skæve måde ret livsbekræftende og rørende. Måske en ide til din påskeferie?

En mand der hedder Ove, Fredrik Backman, People's Press 2012.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...