onsdag den 5. marts 2014

De bedste restauranter i New York - Dyr mad til billige priser til Restaurant Week

Vi var så heldige at være i New York i uge 8, hvor der var Restaurant Week. Det betød en uge, hvor en masse restauranter tilbyder lækre menuer til billige penge. treretters frokost koster 25dollars og en treretters aftenmenu koster 38 dollars.
Generelt er konceptet, at man kan vælge mellem tre forretter, tre hovedretter og tre desserter.

Det skulle prøves og med en del anbefalinger bestilte vi bord tre forskellige steder hjemmefra - to til aftensmad og en frokost.


Megu
En aften var vi på Megu, en moderne japansk restaurant, som ligger to steder i New York. Vi var på den, der ligger i Tribeca. Vi valgte Restaurant-week menuen, men fik lyst til at tilkøbe japansk kobekød til hovedretten. Det betød, at prisen fik et nyk op af, så det blev ca. 1200 kr for middagen inkl. to glas vin. Det var vanvittig lækkert, og det var det hele værd  - og vi spiser ellers normalt ikke dyrt. Vi fik lækker tuntatar til forret, kobekød og grøntsager flamberet ved bordet og kage til dessert.

 Det lækre kobekød, som smeltede på tungen.
Så mørt kød har jeg aldrig smagt før.

 Vi valgte at sidde i en bar, så vi kunne se, hvordan sushikokkene tilberedte maden. Det var en stor oplevelse af se de kunstneriske kreationer, de tryllede frem. 

Vi sad i første række til at se de
flotte anretninger sushikokkene lavede

Ret eksklusivt indrettet med en stor 
Buddha af is midt i restauranten


Vi kan klart anbefale en middag på Megu.

Gotham Bar and Grill
Frokostmenuen spiste vi på Gotham Bar and Grill, der serverer tidsløs amerikansk mad. Det var fantastisk sofistikeret mad - fisk til forret, fisk til hovedret og en super lækker dessert. alt var virkelig udsøgt, betjeningen var god, og vi fik et fint bord med godt overblik over lokalet.

Det virkede som om, at det var Manhattens overklasse, der kom på Gotham Bar and Grill og så nogle enkelte turister som os selv. Alligevel var stemningen afslappet nok til, at vi følte os velkomne.

Billedet er lånt her

Aureole
Den første restaurant, vi spiste på, var Aureole, som slår sig op på at være "progressive american cusine". Aureole har tidligere været en to stjernet michelin restaurant, som nu "kun" har 1 stjerne. Vi har aldrig spist på en Michelin restaurant før, så vi meget spændte. Desværre blev vi skuffede!

Billedet er lånt her


Vi sad i deres bar-bistro, og det føltes lidt som at sidde i en hovedbanegård, hvor der konstant var tjenere, der susede forbi ens bord. Min forret var lækker, noget sashimi fisk i appelsinsovs, men min kærestes forret var en skuffelse. Kedelig pasta med tomatsovs. Hovedretten var lammekød med bønner og grøntsager. Kødet kunne næsten ikke skæres ud og var slet ikke mørt. Tilbehøret var til gengæld udemærket. Desserten - brownie med is - var middagens højdepunkt, og var rigtig velsmagende.

Men alt i alt ikke lige det, vi havde forventet af en Michelinrestaurant - og lige pludselig føltes tilbuddet med de 38 dollars ikke som nogen særlig god deal.

Alt i alt var Restaurant week en fed mulighed for at spise relativt billigt på restauranter, som normalt ville være over vores budget og prioritering. Men som altid er der både succeser og fusere blandt udvalget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...