fredag den 24. januar 2014

Svømmetur og mudderbad i Det døde Hav, Jordan - eller hvordan man bliver 10 år yngre

Vi improviserede en tur til Det døde Hav, da vi var i Jordan. Ziad, vores chauffør, mente ikke, at vi kunne tage hjem fra Jordan uden at have badet i Det døde Hav. Så vi smuttede forbi et par timer på vejen fra Petra til Amman.

Det døde Hav er det laveste punkt i verden. Det ligger 394,6 meter under havets overflade. Den ene kyst hører til Jordan, den anden til Israel.På den anden side af det døde hav ligger Israel. I følge Ziad tillader Israel ikke, at Jordan har offentlige strande ved Det døde Hav, fordi det er for tæt på Israel . Hvis man skal bade i Det døde Hav fra Jordan-siden, skal man derfor enten ind via et af de to resorts eller betale for at bruge et af hotellernes strand.

Det billigste var at købe adgang til O Beach, hvor man fik indgang inkl. frokost for omkring 200 kr per person. (Prisen for en dagsadgang fra et hotel var det dobbelte).
Frokosten var en stor lækker buffet med masser af lækre retter og en bunke lækre desserter - godt den blev indtaget efter at jeg var hoppet ud af badedragten!

Det lækre resort ved O Beach   

Vandet er ekstremt salt - og derfor er det meget populært at flyde rundt. Man skulle kunne sidde og flyde og læse avis samtidig. Da vi var der, var der vind, bølger og en del strøm. Andre jeg kender, som har været ved Det døde Hav, kan slet ikke forestille sig det - men måske er det bare sådan i slutningen af december.

 
Stenen var fyldt med saltaflejringer.
Meget smukt, men også meget skarpt, når man skulle gå på bare fødder ud i vandet.
Badesandaler havde nok været et hit.Vejrforholdene betød, at vi skulle svømme for at holde os på samme sted - og derfor bemærkede vi ikke flydeeffekten så meget. Tilgengæld fik fuld valuta for pengene, når det kom til den salte smag, for vi fik konstant saltvand i øjne, mund og næse. Og ja, det er virkelig ubeskrivelig salt!

Efter svømmeturen blev vi smurt ind i mudder - det skulle gøre én 10 år yngre...

10 år yngre ved jeg nu ikke, men min hud var virkelig blød og lækker efter den lille skønhedsbehandling. Men måske et par år yngre ;-)

Det var omkring 20 grader og strålende sol, da vi var der i slutningen af december. Men da det blæste utrolig meget, føltes det en del koldere. Hvis blæsten ikke havde generet os, så havde vi nemt kunne bruge en hel dag med at bade i både Det døde Hav og de mange swimmingpools, at slappe af på solstolene og at sidde og nyde udsigten. Derfor er det også min anbefaling at tage til Det døde Hav på et lidt varmere tidspunkt, da man så får mere oplevelse for pengene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...