tirsdag den 19. november 2013

6 gratis oplevelser i Berlin

Min søster og hendes kæreste er i Berlin i sidste weekend. De spurgte til lidt gode tips, da jeg har studeret dernede et semester og har været der en del gange siden. Efter at have tænkt tilbage på gode oplevelser, fik jeg lyst til at lave denne guide til gratis oplevelser i Berlin.

1) Kuplen på Reichtag
Jeg har flere gange været oppe i kuplen på Rigsdagen, og det er altid en god oplevelse.
Man bliver lukket ind og tager en elevator op til kuplen på rigsdagen. Herfra kan man se ud over byen og derudover kan man gå af en sprialformet rute op i kuplen og ned igen.
Der ligger også en cafe, hvor man kan få lidt at drikke og spise.

 
Den smukke gamle rigsdag med den moderne kuppel

Det er som sagt gratis at komme ind, men der kan være rigtig lang kø. Det skal man dog ikke altid lade sig skræmme af. Man bliver lukket ind i store grupper, så køen rykker pludselig en masse, så prøv at stille dig i køen og se, hvordan tempoet er.

Reischtag ligger bad ved Brandenburger Tor for enden af Unter den Linden (tag fx. til Bhf. Friedrich Strasse eller Under den Linden).

2) Hackesche Höfe
Hackescher Höfe er et kompleks af bygningen, som danner en masse baggårde i baggårde. Bygningerne er rigtig fine og baggårdene er fyldt med små hyggelige butikker, biografer, restauranter og et diskotek.


Jeg har lånt billedet af Hakescher Höfe her

I Hackescher Höfe og gaderne omkring er et hyggeligt sted at shoppe, hvis man er til små specialbutikker. Der er også mange gode cafeer i nærheden.

Tag toget til bhf. Hachescher Markt.

3) East side Gallery - oplev kunst på Berlinmuren
Dette er et godt sted at opleve Berlinmuren. Ved East Side Gallery står der stadig over 1km af muren tilbage - og den er udsmykket med flotte og sigende grafitti kunstværker. Muren udgør altså et udendørs kunstmuseum.
Muren går fra Warschauer Strasse bhf og langs floden Spree.

 

 

Små udsnit af malerierne på East Side Gallery

Der har flere gange været debat om, hvorvidt galleriet skulle bevares og netop nu er East Side Gallery ved at blive restaureret, da foureningen og tidens tand sætter sine spor på malerierne.

Tag til bhf. Warschauer Strasse.

4) Brandenburger Tor
Mange husker nok Brandenburger Tor med murens fald og de berømte tv-optagelser, hvor østtyskere begyndte at strømme over muren.

 Jeg har lånt billedet af Brandenburger Tor her

5) Unter den Linden
Unter den Linden er navnet på en af de mest kendte gader i Berlin. I den ene ende ligger domkirken og museumsøen med en masse flotte museer og i den anden ende ligger Brandenburger Tor. Ind i mellem ligger blandt andet Humbolt Universitet, Operaen, Hotel Adlon, Akademie der Künste og mange andre flotte bygninger.
Man er et must do i Berlin at gå ned af Unter den Linden.


Domkirken på Unter den Linden

Tag til bhf. Friedrich Strasse eller bhf. Under den Linden.

6) Postdamer Platz
Denne plads blev bombet sønder og sammen - lige som store dele af Berlin - under anden verdenskrig. Efter Øst- og vesttyskland blev forenet i 1989, begyndte restaureringen af Potsdamer Platz. Nu er det et af de mest moderne steder i Berlin med flotte, unikke og karakteristiske bygninger i stål og glas.

 
Postdamer Platz er særligt god at opleve når mørket falder på.

På Postdamer Platz er der restauranter, shopping og biografer (det er fx. her man kan se film OMU = Original mit Untertitlen, dvs. ikke synkroniseret, men blot med tekstet på tysk).
Det er sjovt at opleve det helt moderne Berlin ved Potsdamer Platz, som kontrast til de gamle og stemningsfulde historiske bygninger.

Tag fx. til bhf. Potsdamer Platz, så kommer du lige til Sony Centeret på den moderne plads.

Der er selvfølgelig utrolig mange andre gode og gratis oplevelser i Berlin. Dette var blot et lille udpluk. Hvis du vil se, hvad der sker af aktuelle ting i Berlin, kan gratis magasinerne Tipp og Zity fås i de fleste kiosker.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...