tirsdag den 3. september 2013

Patriarkens hændelige død - oplysende thriller

I ferien fik jeg læst en dejlig masse bøger, og nu er det vist på tide, at jeg anbefaler en af dem.

"Patriarkens hændelige død" er Leif Davidsens nye spændingsroman. Den handler om tv-metrologen Adam, der er på grønland for at optage en dokumentar om den globale opvarmnings konsekvenser. Her får han at vide, at hans bror er blevet myrdet i en skummel gyde i Rusland. Broderen arbejdede for den russisk-ortodokse kirke, og Adam sætter sig for at opklare, hvem der myrdede ham.


Adam forsøger at navigere i mødet mellem det russiske politi, den ortodokse kirke, hemmeligheder, gamle venner af familien, koruption, kommunisme og de mange spørgsmål, som opstår i kølvandet på mordet. Mens han forsøger at få besvaret sin mange spørgsmål, forstår han langsomt mere og mere af det land og det samfund, som hans mor flygtede fra 40 år tidligere.

Det er tydeligt, at Leif Davidsen kender Rusland godt, både dets fortid og nutid. Han skriver troværdigt (i hvert fald for en som mig, der ikke kender så meget til Rusland) om, hvordan samfundet fungerer, og hvordan den rusiske mentalitet og kultur er. Bogen giver et spændende indblik i den tidligere stormagt. Kombinationen af en spændende handling og oplysende beskrivelser, gør det både lærerigt og underholdende at læse Leif Davidsens roman.


Bogen er skrevet af Leif Davidsen og udgiver på Lindhardt og Ringhof Forlag i 2013.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...