søndag den 22. september 2013

Kraftidiot

- en sjov og underholdende roman

Kraftidiot handler om 29årige Simon, som er en slags mandlig Bridget Jones. Simon er single og har ikke meget succes med noget - hverken det utilfredsstillende job i telebutikken, pigen fra Starbucks, som han er hemmeligt forelsket i, eller forholdet til vennerne. Man følger hans liv  og alle de strabadser, han skal igennem. Selvom den handler om en fyr, vil jeg kategorisere bogen som en chick-lit.

Jeg havde hørt, at det var en super sjov bog, hvis man var single, og at den kunne hjælpe på humøret, hvis man ikke syntes, der var noget at grine af. Men single eller ej, trist eller ej, den kan læses af alle, der gerne vil have et nemt og hurtigt grin.

Bogen er ret sjov, og jeg tog mig selv i at grine højlydt flere gange for mig selv, mens jeg læste den. Til sidst endte det med at min kæreste også ville læse bogen, fordi han blev så nysgerrig efter, hvad det kunne være, der var så sjovt.

Kraftidiot lå længe øverst på bestsellerlisterne i Tyskland og har solgt mere end 1 million eksemplarer i Tyskland.

Det eneste irriterende ved bogen er, at der er nogle dumme småfejl, som skyldes, at bogen er oversat til dansk kontekst. Her tænker jeg ikke på den sproglige oversættelse, men det faktum at den danske udgave foregår i København. Dialoger osv. er præcis som i den oprindelige tyske bog, men setting er ændret til København. Dette sceneskifte fungerer ikke altid, fx. findes der ingen Starbucks i København, selvom det er det sted, hvor Simons drømmepige arbejder. Men ser man bort fra disse små skønhedsfejl, så er bogen virkelig underholdende. Ikke en stor litterær bedrift, men god underholdning.


Bogen er skrevet af Tommy Jaud og udgivet på dansk i 2008 af Arlings.com.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...