fredag den 9. august 2013

Sightseeing i Mandalay i Burma/Myanmar

Nu hvor jeg er kommet godt i gang med arbejdet og hverdagen igen, er det vist på tide at begynde at fortælle om vores fantastisk rejse.

Vi fløj fra København, over London til Bangkok, og derfra til Mandalay i Myanmar. Mandalay er en spændende by fyldt med munke og nonner. Her er lidt om, hvad man kan se af seværdigheder i selve Mandalay.

Mandalay HillDen første eftermiddag, hvor vi var i Myanmar, var vi kun oplagte til en lille tur, da vi stadig var trætte efter rejsen.
Så vi gik fra vores guesthouse hen til Mandalay Hill, som er en stor bakke i byen på cirka 230 m. (I Danmark ville det jo nok hedde et bjerg, efter Himmelbjerget kun er 147m højt!). På toppen ligger et tempel, og derfra er der en flot udsigt ud over området.

Der er forskellige måder at komme op på bakken på. Der er fire forskellige trapper, et i hvert verdens hjørne, som leder en op til toppen. Trapperne er overdækkede, og man skal gå barfodet, da trappen også anses for at være helligt område, som ikke må betrædes med sko.
Det tager omkring 45 minutter at gå op til toppen fra det nederste trin. Det var en temmelig varm tur, da vi endnu ikke havde vænnet os til den lumre varme. Men der er bænke hele vejen op, hvis man vil tage et hvil undervejs.
Når man næsten er oppe, kommer man til et tårn, hvor man tager en rulletrappe det sidste stykke af vejen til templet. Det er ret absurd med en moderne rulletrappe og virker temmelig malplaceret.
(Hvis man ikke vil eller kan gå så langt, kan man også tage en taxa eller motorcykelaxa til rulletrappen).

På toppen er der ofte munke, som gerne vil tale med turisterne for at øve deres engelsk. Vi faldt ikke i snak med nogle munke, men til gengæld med en sød fyr, som stolt fortalte en masse om, hvad det var vi kunne se oppe fra toppen.

Som i de fleste templer, er det gratis at komme at gå op toppen, men der står et skilt om, at det koster 500 kyats at bileder. Der var dog ikke nogen til at tage imod betaling.

Solnedgang gemt bag skyerne fra Mandalay Hill

Templet på toppen af Mandaly blev det første
af maaange templer på vores rejse.

Vi blev anbefalet at tage op til Mandalay Hill ved solnedgang, men da det var temmelig skyet på grund af regntiden var selve solnedgangen ikke så let at se. Men det var nu stadig flot at se ud over området.
Mandalay PalaceMandalay Palace var den sidste bolig for Burma, mens det var et kongerige. Det er bygget i midten af 1800tallet af kong Mindon.
Paladset er omkranset af en stor voldgrav og en lang mur på i alt 8 km.
Paladset består af mange forskellige bygninger - nogle er forgyldte, nogle er i teaktræ og andre i sten. Mange af dem er ret flotte med flotte udsmykninger og udskæringer, og der er også udstillinger af de kongeliges forskellige remedier som fx. spytbakker og andre nødvendigheder.
Derudover er der en lidt fjollet udstilling af dukker med gammetl royalt tøj og nogle royale vogne og bærestole, men det er bygningerne, der er mest interessante.
Paladset har åbent fra 7.30-4.30.
Man køber en 10dollars billet, som gælder til paladset og til de fleste af de andre seværdigheder i Mandalay og omegn. Når man alligevel har sin billet, kan det godt anbefales at besøge paladset, men hvis man er i tids nød, så kan det springes over.

Mandalay er også et godt udgangspunkt for flere forskellige dagsture, som jeg vil fortælle mere om en anden dag...  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...