søndag den 25. august 2013

Amarapura og Sagaing Hill - En dagstur fra Mandalay

Som jeg fortalte i et andet indlæg, var vi på en dejlig endagstur fra Mandalay til nogle nærliggende seværdigheder.

Amarapura
Vi startede med at se et tempel med en guld Buddha, som de alle var meget stolte af. Den ”bor” i templet Mahamuni Paya, som ligger i udkanten af Mandalay.
Som kvinde må man ikke komme op til Buddha-statuen, men kan enten se den på en tv-skærm eller ind gennem nogle vinduer. Lidt underligt og det var første gang, jeg oplevede, at der i Budismen, bliver gjort forskel på kønnene.
Det var gratis at besøge templet, og kvinder skal hev tildækket deres skuldre og knæ, som ved de fleste andre templer og hellige steder.


Mahamuni Paya


Den fine guld Buddha, jeg som kvinde
kun måtte se udefra
Derefter tog vi til klosteret med de mange munke, som jeg skrev om i indlægget her.
Efter besøget hos munkene tog vi til Sagaing Hill, hvor vi travede op til toppen for at nyde udsigten og det fine tempel på toppen.

Den fine udsigt fra Sagaing Hill

Mere udsigt

Bemærk at denne Buddha har blinkende disko-neon-lys
rundt om hovedet. Meget smagfuldt ;-)
Efter en frokost gik turen videre til Inwa, hvor der var en masse ruiner af templer. Det blev også dagen, hvor vi første gang kørte i hestevogn, for vi kunne for 6 dollars blive kørt rundt til de forskellige områder. Vi delte hestevogn med en fin østrigsk gut, så vi var i alt 3 personer om at dele udgiften. Meget rimeligt!

Et af templerne i Inwa
En af de andre tempel ruiner


 
Sidste stop på turen var U-Bein broen, som er et af de mest fotograferede steder i Myanmar. Det er en gammel og meget lang teaktræs bro, som krydser floden. Faktisk er det verdens længste teakbro på 1,2 km.

U-Bein broen
Det anbefales, at man er der ved solnedgang, da det skulle give en helt særlig oplevelse. I regntiden kan man ikke se solnedgangen for alle skyerne, så den del af oplevelsen gik vi glip af. Men det var sjovt at opleve, hvordan en masse lokale gik tur på broen og hang ud, når solen gik ned. Som ved mange af de andre seværdigheder, vi så på vores rejse, blev stederne også brugt af de lokale, hvilket er rigtig dejligt.

Lokale fiskere ved U-Bein broen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...