onsdag den 29. maj 2013

Marked i Chichicastenango, Guatemala

Jeg elsker at gå på markeder! Både herhjemme og i udlandet. Det er altid sjovt at se, hvad de sælger, købe lidt ting, man ikke kan leve uden og fornemme kulturen.

I Guatemala besøgte jeg markedet i Chichicastenango - også kaldet Chichi (udtales 'tji-tji'). Det omtales tit som det mest farverige marked i Nord- og Mellemamerika, og der er sikker noget om snakken, for det var utrolig levende og fyldt med farver i alle regnbuens nuancer.

De mange boder på markedet

Markedet foregår to gange om ugen, torsdag og søndag. Der kommer sælgere fra alle mulige forskellige indianske stammer og sælger deres produkter. Der bliver solgt alt fra tøj, tærklæder, masker, souvenirs, lys, krukker til machetter, sten, figurer og trææsker.

Der er særligt mange af de smukt vævede tekstiler, som mayaindianerne er kendt for. Priserne på markedet var meget billigere, end dem vi så i blandt andet Antigua (selvom sælgerne i Antigua selvfølgelig påstår noget andet!).

Vi købte flere forskellige søde souvenirs, blandt andet et smukt vævet tæppe, nogle fine syede babysko til en venindes datter samt en stor maske og nogle små.

En bod med masker

En fin og farverig garnbod 
- ærgerligt, jeg ikke hæklede den gang, så jeg ikke købte noget


Ved morgengryet om torsdagen og søndagen åbner markedet, og det fortsætter til hen på eftermiddagen, omkring kl 15, hvor sælgerne begynder at pakke sammen.

Markedet ligger lige ved kirken


En af de mange indianske kvinder på markedet 
med imponerende bæreteknik

Vi tog bussen fra Antigua til Chichicastenango, det tog 3-3½time og turen kostede cirka 22 kr./person.

Vi skulle skifte bus flere gange, og da vi ikke taler spansk, forstod vi aldrig rigtig hvorfor. Måske kørte  busserne bare ikke direkte den dag, som vi ellers havde læst os til  eller måske var vi hoppet på en forkert bus. Vi ved det ikke, men alle var søde til at hjælpe os videre, når vi sagde "chichicastenango2 og lignede spørgsmålstegn. Vi blev så sat af de rigtige steder og ventede til nogle pegede på den næste bus, vi skulle med. Så det hele gik ganske smertefrit.

Man kan også med fordel besøge markedet, når man alligevel er ved Lago Atitlan, da det ligger ganske tæt på søen. Hvis man ikke selv orker at planlægge turen, kan man købe en pakketur til markedet - både fra Lago Atitlan og Antigua. Det virker dog lidt fjollet i mine øjne, da det er ganske nemt selv at tage bussen.

God shoppelyst!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...