onsdag den 3. april 2013

Steder at spise i Gøteborg

Jeg tilbragte påskedagene i Gøteborg, skandinaviens fjerde største by. Selvom det var påske, havde mange af butikkerne åbent, og der var meget liv i byen. Vi brugte meget tid på at spise god mad, og her har jeg samlet nogle anbefalinger til, hvor du kan spise, hvis du er i byen.

Spisesteder i Haga
I det gamle kvarter Haga er der rigtig mange hyggelige cafeer og restauranter. De ligger blandt antikbutikker og små specialbutikker med sæbe, te og diverse andre lækkerier. De hyggelige gamle bygninger, de små cafeer med god kage og de mange antikbutikker gør området utrolig hyggeligt, men også meget turistet. I Haga spiste vi på Hagakronan og Cafe Kringlan.

På Hagakronan spiste vi frokost. Jeg fik en bagt kartoffel med Skagenröre (skaldyrssalat) og min kæreste fik lakse-spinat tærte. Begge dele var ret godt og meget typisk svensk. Der var ikke så stemningsfuldt på cafeen, og det mindede lidt mere om et cafeteria end en cafe.
Vi gav 144 svenske kr. for maden. Vand kunne man tage gratis.

Senere fik vi eftermiddagskaffe på Cafe Kringlan. Det var et rigtig hyggeligt sted med svensk tapet, gamle møbler, fyldt med gæster og en desk med lækre kager, sandwich og salater. Vi overvejede, om cafeen mon er nævnt i Lonely Planet, for der var rigtig mange turister på netop denne cafe. Men det er kun gætværk fra min side.
På Cafe Kringlan fik vi te, kaffe og en vaffel, som blev bagt uden for på et kæmpe vaffeljern.
Det blev i alt 105 svenske kroner.


 

Gøteborg dyreste rejemadFra en lokal havde vi fået anbefalet at spise en räkmaka (rejemad) på Heaven 23, som er en restaurant på 23. etage. Stedet er kendt for at have Sveriges bedste rejemader og en fin udsigt over byen.
Rejemaderne var helt bestemt gode, men det er også den dyreste rejemad, jeg nogensinde har fået. 185 Svenske kroner for en mad! Men så mættede den også til aftensmaden - selv for min kæreste. I alt blev det 542 kr. for to rejemader og to glas af husets hvidvin.

Det var tydeligt, at rejemaderne var det,
man skulle have på Heaven 23.

I nærheden af Centralstationen
Lige i nærheden af hovedbanegården, Centralstationen, er der - som i alle byer - en masse turistfælder. Vi fandt dog anstændig cafemad på Sweet Coffeebar. For 244 svenske kroner fik vi lasagne, en wrap med rejser og laks, en dansk vand og en cafe latte.

Den bedste ingefær-honning-drik
På cafeen Da Matteo var inde for en kort bemærkning. Jeg fik den bedste ingefær-honning-citron-drik nogensinde. Det var en positiv overraskelse for os, der ikke drikker kaffe. Jeg kan ikke huske prisen, men det var omkring 30-35 svenske kroner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...