fredag den 26. april 2013

Overnatning i Lissabon

Nu hvor forårssolen endelig er kommet frem, kom jeg til at tænke på vores tur til Lissabon i februar sidste år. Det var 20 grader i solen, selvom det officielt stadig var vinter, skønt!

Hvis du overvejer at tage til Lissabon, skal du overveje at overnatte på et hostel. Byen er kendt for sine rene, velfungerende og billige hostels. Mange hostels har private værelser og flere har endda værelser med privat badeværelse. - Og så er den eneste forskel på et hostel og et hotel næsten kun prisen.
Jeg har aldrig overvejet at bo på hostel på en storbyferie med kæresten før, men vi havde hørt så godt om den generelle kvalitet af hotels i byen, at det virkede dumt ikke at afprøve det.

Hostel Rossio Train Station/Rossio Patio
Vi boede på hostlet Rossio Train Station, som tidligere hed Rossio Patio Hostel. Som navnet antyder ligger det i den gamle flotte bygning med togstationen, men man lægger ikke mærke til hverken lyde eller rystelser fra togene. Så det er intet problem, selvom det kan lyde afskrækkende.

Hostlet er nybygget i sommeren 2011, så alt er pænt og lækkert. På www.hostelworld.com har det fået 97% i tilfredshed af brugerne, hvilket må siges at være meget højt. Vi reserverede også værelset gennem Hostelworld.

Hostelet som ligger i den flotte stationsbygning


Beliggenhed
Beliggenheden er i top - det fås simpelthen ikke bedre! Hostlet ligger få meter fra gågaderne i byen, restauranter, barer, cafeer og butikker. Derudover er det jo utrolig praktisk, at man er så tæt på stationen, hvis man fx. vil på endagstur til Sintra (læs mit tidligere indlæg om Sintra her).

Indretning og værelserne
Man kommer ind i en dejlig lys indendørs atriumgård med utrolig højt til loftet. Her er hængekøjer, køkken, spiseområde, sofagrupper, og det er et fint opholdsrum, hvis man ikke vil opholde sig på sit værelse og ikke er på farten. Det er også her, man finder computer med internet, receptionen og information om de forskellige ture og events.


Den lyse indendørs atriumgård og opholdsrum


Vi startede med at bo på et dobbeltværelse med delt bad og toilet. Værelset var rent og pænt og havde et stort vindue ud til atriumgården. Det var møbleret med velkendte Ikea-møler. Den eneste ulempe ved dette værelse var, at det var temmelig lydt, og det lå lige ved trappen ned til atriumgården, så man kunne høre en del af, hvad der foregik i opholdsrummet.

Det første værelse, vi boede på, kan ses til venstre for trappen


Vi kunne kun have dette værelse i et par dage, da det så var lejet ud for resten af perioden. Men det betød, at vi fik afprøvet et andet værelse også. Så vi flyttede over i et dobbeltværelse med eget bad og toilet. Det var større og det er nu rart med eget bad og toilet. Det var også mindre lydt, så det var vores favorit værelse af de to.
På hostlet var der også sovesale, som vi dog ikke afprøvede.

Stemning og atmosfære
Der var en god stemning på hostlet, og der var mange gæster med mange forskellige nationaliteter. Personalet var søde og hjælpsomme til at svare på vores turistspørgsmål.

Der var ture eller temaaftener hver aften, men på trods af dette var der stille kl cirka 23. Det betød, at vi de fleste dage slet ikke hørte arrangementerne, fordi vi først selv kom hjem på dette tidspunkt, da man spiser meget sent i Lissabon.

Pris
Vi gav omkring 1500 kr for overnatning i dobbeltværelse for to personer i 5 dage. I alt!
Vi undersøgte også en masse hoteller, men hvis man skull ned på bare 3000 kr. skulle vi langt væk fra centrum, og disse hoteller tog vi heldigvis ikke.

Køkkenet, hvor man spiste god morgenmad (inkl. i prisen)


Generel anbefaling
Hvis turen skal være lidt billig, så kan jeg godt anbefale at bo på hostel i Lissabon.
- Også selvom man er et kærestepar, der dels ikke gider dele værelse med alle mulige andre, og dels ikke var taget til Lissabon for at feste.

Der skulle være mange andre gode hostels i Lissabon, men gør jer selv den tjeneste at undersøge på forhånd, om det er et fest-hostel, for turen er måske knap så romantisk, hvis I vælger et hostel, hvor I skal sove til techno-musikkens pumpende bas!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...